Наполи се разпада - напрежение на и извън терена

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2023 в 15:25 362 0

Football

Снимка Nicolai/Flickr

Наполи се разпада - напрежение на и извън терена

Защитата на титлата в Серия А на Наполи започна на нестабилно, след като достигна върха на лошата си форма. Треньорът Руди Гарсия беше подложен на критики не само от феновете и медиите, но и от собствените си играчи. Виктор Освенхен реагира яростно на смяната при равенството 0-0 в неделя срещу Болоня.

Футболът е променлива игра. Днес твоите фаворити са първи, утре има обрат и те губят. Има много фактори, които предизвикват обрати в играта. Настроението в съблекалнята се променя точно толкова бързо, колкото късметът в Betano казино. Все пак екипът, който работи в хармония, в крайна сметка е успешен екип. Отборът на Наполи от миналата година показа точно това. Този сезон обаче не беше толкова лесен.

Въпреки цялото си изобилие от вкусна храна, красива архитектура и исторически забележителности, Болоня едва ли ще бъде място, където отборът на Наполи ще иска да се върне набързо.

Пътуването в неделя до стадион Renato Dall'Ara не само доведе до препъване в защитата на титлата им в Серия А, но задълбочи тревожните разделения в техните редици. В 72-та минута Наполи имаше златен шанс най-накрая да пробие упоритите домакини, когато получиха дузпа.

Не след дълго нигериецът Виктор Освенхен беше сменен и реагира гневно на старши треньора Руди Гарсия, клатейки глава и жестикулирайки.

Това беше лош край на разочароващия следобед за нападателя, който също удари гредата рано. Нулевото равенство удължи серията без победа на шампионите от последните три мача и ги остави на седем точки зад лидера Интер Милано.

Назначаването на Гарсия за наследник на спечелилия титлата треньор Лучано Спалети, породи учудване. Французинът все още не е убедил аудиторията, че може да издигне този отбор до същите висоти.

Наполи беше домакин на Удинезе и спечели с 4-1, което даде на отбора и Гарсия така необходимия тласък.

Притеснително за Гарсия, избухването на Освенхен беше второ поредно за звезди на Наполи, след като Хвича Кварацкхелия жестикулира на пейката, когато беше заменен при равенство с Дженоа, предишния уикенд. Това разочарование се разля и по трибуните.

В туит, собственикът на клуба, Аурелио Де Лаурентис, написа: „Наполи ще започне отново от Болоня. Браво на всички!“
Туитът предизвика гневна реакция и хаштагът #GarciaOut започна да се налага в социалните медии след мача.

Италианските медии също не спестиха критиките си към треньора. Въпреки това бившият шеф на Рома - и неговият капитан Джовани ди Лоренцо - се опитаха да успокоят зрителите.

„Вече говорих с Осимхен, но това остава в съблекалнята“, каза Гарсия.

„Хубаво е, когато играч не е доволен от това, че е сменен, а също така може да е недоволен от представянето си. Имаме много качество на резервната скамейка.”

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !