Как да избегнем автомобилна катастрофа?

Offnews Последна промяна на 10 юни 2021 в 18:54 5207 0

rimac_nevera_0044.0

 

 

Безопасността винаги трябва да бъде вашата грижа номер едно, когато сте зад волана на автомобила си. Инциденти често могат да бъдат избегнати, ако бъдат въведени определени предпазни мерки.

Ето няколко съвета, които евентуално могат да предотвратят пътно-транспортно произшествие и дори да ви спасят живота, както и да избегнат болка, разочарование, съдебни дела за обезщетение при смърт в катастрофа и други неприятни последици.

Елиминирайте разсейването

Независимо дали шофирате на дълго или на кратко разстояние, избягвайте разсейването, докато сте зад волана. Никога не пишете и не говорете по телефона без слушалки!

Ако децата ви крещят или се карат, най-добре е да спрете, за да се справите със ситуацията. Избягвайте всичко, което ви отнема от вниманието, дори и само за секунда. Разсеяното шофиране една от най-честите причини за автомобилни катастрофи.

Пазете се от слепи петна

Регулирайте огледалата си според нуждите, за да сте сигурни, че можете да виждате всички зони около автомобила си възможно най-добре. Не разчитайте само на огледалата си обаче – огледайте се сами добре, за да сте сигурни, че дадено превозно средство не е в т. нар. сляпо петно.

Познавайте добре автомобила си

Знанието за това как се представя автомобилът ви е жизненоважно. Колко добре може да спре колата ви за един момент? Достатъчно добри ли са вашите гуми за шофиране при лоши метеорологични условия?

Разбирането на възможностите за работа на вашата кола ще ви помогне да избегнете ситуации, които могат да доведат до инцидент.

Извършвайте рутинна поддръжка

Както бе споменато по-горе, познаването на вашата кола е много важно. Това включва спазване на графика за рутинна поддръжка и следене на датите: кога за последно сте си сложили нови спирачки, сменили течности, поставили сте нови гуми и т.н.

Внимавайте през нощта

Шофьорите могат да са дразнещи през деня, но са дори по-непредсказуеми през нощта. Късно вечерта е по-вероятно да срещнете хора, шофиращи под въздействие на алкохол или наркотици, а зрението ви не е толкова добро в тъмните часове, колкото през деня.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !