Четвъртата част на "Матрицата" може да се нарича Matrix Resurrections

Offnews Последна промяна на 31 януари 2021 в 13:46 6367 0

Matrix Resurrections

"Матрицата Възкръсване" (Matrix Resurrections) може би ще е името на четвъртата част от кино - поредицата "Матрицата". Това съобщи технологичният сайт Engadget, позовавайки се на пост в социалната мрежа Instagram, който обаче вече е изтрит. От медията добавят, че информацията не е потвърдена, още повече, че единственото доказателство, с което разполагаме към момента, е скрийншот на публикацията в Instagram.

Както феновете на популярната трилогия знаят, към момента е в процес на заснемане нейната четвърта част. Тя предстои да се появи това лято едновременно в киносалоните и в платформата HBO Max, като част от новата стратегия на WarnerMedia да популяризира своя стрийминг канал и да конкурира по-успешно Netflix.

Вече е ясно, че в новата лента ще се завърнат двама от главните герои - Нео (Киану Рийвс) и Тринити (Кари Ан - Мос). Публикуван наскоро трейлър разкри и доста други подробности по очакваната от мнозина продукция. За заглавието обаче до скоро не се знаеше нищо. В самия трейлър изглежда, че четвъртият филм от поредицата ще се нарича просто "Матрицата".

Matrix Resurrections

Matrix Resurrections звучи изключително логично като заглавие, особено с "възкръсването" на толкова много герои, които загинаха в третата част на "Матрицата".

Информацията идва от потребител на Instagram, наречен love_lana_wachowski. Препратката е към името на Лана Уашовски, едната от сестрите Уашовски, които създадоха оригиналната трилогия. Всъщност, по онова време тя бяха братя, но в последствие преминаха през процедури за промяна на пола. В новата лента е ангажирана само едната от тях - Лана.

Дали има някаква истина в предположението обаче, тепърва предстои да разберем. "Матрицата" беше огромен попкултурен феномен, който оказа значимо влияние както върху сюжетите в киното, така и върху технологиите за заснемане на филмови продукции. Трилогията разказва за свят, превзет от машините, които държат хората в робство чрез виртуална реалност, наречен Матрицата. Само малка група хора са успели да се спасят от този свят, а един от тях - Нео - се оказва "избраният", който може да върне мира между човечеството и машините.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !