Nokia се завърна към класиките и представи телефон с вградени безжични слушалки

Павлин Луканов Последна промяна на 12 юли 2022 в 16:15 2994 0

Nokia 5710 XpressAudio

Снимка Nokia

Nokia 5710 XpressAudio

Финландският стартъп HMD Global, който има лиценз за марката Nokia при мобилните телефони, представи три класически модела. Става дума разбира се за мобилни телефони с копчета и без пълнофункционална операционна система с каквато разполагат съвременните смартфони. Това са Nokia 2660 Flip, Nokia 8210 4G и Nokia 5710 XpressAudio, които се характеризират с наличието на 4G свързаност.

Именно възможността за работа с мрежи от предходно (вече) поколение гарантира, че те ще могат да бъдат използвани още дълго време, тъй като операторите постепенно започват да спират 2G и 3G мрежите си. Като причината е по-доброто усвояване на и без това ограничения радиоресурс.

Но да се върнем към самите устройства, които не включват кой знае какви технологични нововъведения и основно залагат на малко по-големи екрани и издръжливи сменяеми батерии (1450 mAh). Вниманието приковава Nokia 5710 XpressAudio, който включва вградени безжични слушалки.

Nokia 5710 XpressAudio

Ерата на мобилните телефони се характеризираше с всякакви причудливи дизайни. Тя отмина покрай налагането на смартфоните и стандартизираната визия с огромни екрани. Затова най-интересният от трите модела е Nokia 5710 XpressAudio с любопитно решение за феновете на музиката. Той е интересен с това, че включва вградени безжични слушалки, които се разполагат в специално отделение на гърба. То се отваря с красиво интегриран в дизайна плъзгащ се панел. Когато са поставени там, те се зареждат, а иначе предлагат технология за шумопотискане. С един заряд на слушалките се постигат до 4 часа слушане на музика.

Моделът има мултимедийни бутони и може да се използва като високоговорител. Батерията му предлага до 6 часа разговори в 4G мрежа и също е сменяема. От компанията споделят, че устройството е преминало през изпитания за издръжливост. При Nokia 5710 XpressAudio е заложено на 2.4-инчов екран. Този модел ще се предлага в две цветови комбинации бял и черен и бял и червен. Цената му е 69 евро.

Освежените модели

Nokia 8210 4G представлява освежена и обновена версия на класическия Nokia 8210, но с 4G свързаност. С един заряд на сменяемата батерия се очаква издръжливост до 6 часа разговори. Освен това има и голям 2.8-инчов екран, а клавишите са отделно един от друг. Налични са още Micro USB порт, поддръжка за VoLTE, вграден MP3 плейър, FM радио и класическата игра Змията (Snake). Моделът ще се предлага в син, червен и сив цвят с цена 59 евро.

Следващото ново попълнение е Nokia 2660 Flip, който както подсказва и името му, е сгъваем телефон. Той също има 2.8-инчов основен екран, а на капака има помощен 1.77-инчов панел, който се използва в затворено състояние.

И тук е заложено на сменяема батерия, която дава до 6 часа разговори в 4G мрежа. Телефонът има още Hearing Aid Compatibility (HAC) и бутон, който е обвързан със спешен номер за бърза връзка. Корпусът на модела е от здрава поликарбонат. Цената на Nokia 2660 Flip е 69 евро, а моделът ще е достъпен в черен, син и червен цвят.

Продължавайки да залага на конвенционалните мобилни телефони, HMD Global запълва пазарен сегмент, който е сравнително стабилен през последните години. Този тип устройства са подходящи за по-бедните райони, като предлагат базови свързаност и функционалности. Освен това в някои случаи те са и предпочитан избор от по-възрастни потребители. Nokia запази стабилни позиции там, но маржовете в този сегмент са минимални.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !