Tesla избягва кризата с никела чрез сключване на големи договори за доставки

Offnews Последна промяна на 31 март 2022 в 09:41 722 0

Tesla Dodges Nickel Crisis With Secret Deal to Get Supplies

Скокът на цените на никела след инвазията на Русия в Украйна принуди редица производители на електромобили да вдигнат цените на своите продукти с 1000 или повече щатски долара. Tesla беше по-решителна в това отношение в сравнение със своите конкуренти, а сега пазарните анализатори са на мнение, че автомобилната компания на Илън Мъск е по-добре защитена от прекъсванията на доставките на никел от другите производители на електрически автомобили, понеже сключва дългосрочни договори с различните минни компании.

Според BloombergNEF, към 2030 година търсенето на никел от страна на автомобилната промишленост ще нарасне от 400 745 тона годишно до 1,5 милиона тона. Tesla вече полага основите за бъдещо разширяване на своето производство, като дискретно сключва договори с доставчиците на никел. Според Loup Ventures, в това отношение Tesla е няколко крачки пред конкуренцията.

Според тази информация, от началото на 2021 година до днес Tesla е сключила няколко договора за доставки на никел, включително и многогодишна договореност с бразилския гигант Vale.  Според подписания с Vale договор, тази компания трябва да осигурява никел с много високо качество за нуждите на гигафабриката в Невада, включително и от канадските находища, които тази компания разработва.

През месец януари тази година Tesla е сключила договор с компанията Talon Metals с централен офис в Минесота. И още, австралийската BHP Group също ще доставя никел за Tesla. Сега интересите на Tesla са насочени към тихоокеанския остров Нова Каледония, където също има находища от никел.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !