Как да си изберем хубаво бъдеще за България

10 години международен форум за иновации в България Innovation Explorer

OFFNews Последна промяна на 28 ноември 2023 в 13:26 908 0

Innovation Explorer 2024

Снимка Innovation Explorer

Innovation Explorer 2024

За десета поредна година в София ще се проведе ежегодният международен форум Innovation Explorer. Събитието е планирано за 22-ри февруари 2024 г. в зала “Джон Атанасов” на София Тех Парк. Към изключителния лeкторски състав, който организаторите вече обявиха през септември: проф. Джефри Пфеффър Thomas D. Dee II, професор по организационно поведение към Висшето училище по бизнес на Станфордския университет; проф. Сохаил Инайатула, ръководител на катедрата на ЮНЕСКО за изучаване на бъдещето, IIUM, професор в университета Тамканг, редактор на списанието Journal of Futures Studies; Селин Каптана, инвеститор във фонда за дялов и рисков капитал 500 Emerging Europe; Дейвид Борн, Ръководител на Института на бъдещето Роланд Бергер, се присъединяват още:

• ГИЙС ВАН ВУЛФЕН - LinkedIn инфлуенсър, глобален лектор по въпросите на иновациите, основател на методологията за иновации FORTH, авторитет в областта на иновациите и Дизайн мисленето в цял свят, с над 300,000 + последователи в LinkedIn.

• ДИЙПТИ ПАХВА - автор на бестселъри, иноватор, коуч на ръководители на компании и предприемачи; партньор-основател на LISA (Stanford GSB LEAD Incubator & Startup Accelerator); съветник на DayOne MedTech Accelerator;

• СИЛВИЯ ИЛИЕВА - директор на GATE Institute към Софийския университет "Свети Климент Охридски" от създаването му през 2019 г. и преподавател във Факултета по математика и информатика и др.

Един от водещите лектори на форума, който ще модерират от Българска стопанска камара, ще говори за шесте основни концепции за бъдещето. Първата от тях е концепцията за “използваното бъдеще”. “Купували ли” сте си използвано бъдеще? Дали вашият образ на бъдещето, желаното от вас бъдеще, е ваш или е несъзнателно заимстван от някой друг, ще пита проф. Сохаил Йнайатула?

Когато разглеждаме азиатските градове, виждаме, че те са склонни да следват един и същ модел на градско развитие, който западните градове са развивали преди поколения и десетилетия, твърди той.

Още по-интересна дискусия очакваме в присъствието на Гийс Ван Вулфен, според когото да си иновативен и консервативен едновременно не е противоречие. Метриките, които измерват иновативността на страните като брой нови патентни на глава от населението не са адекватни, а метриките, които ни трябват, ще мерят дали технологиите подпомагат или вредят на човешкия живот, дали обществото живее в ниско ниво на стрес и икономическа бедност или има реален достъп до съвършени и нови технологии, които подобряват живота му.

А за всичко това са нужни данни. Именно тук ще включим експертите от GATE институт, които ще покажат как данните реално работят за вземане на умни решения и къде и кога трябва да се намеси изкуственият интелект. България има шанс да си избере страхотно бъдеще, не пропускайте да бъдете част от форума за иновации Innovation Explorer 2024.

Форумът се организира с генералната подкрепа на УниКредит Булбанк, Виваком, Аурубис, Kaufland България, Лукойл, SAP Labs България, Българска фондова борса, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМПС) и с продуктовата подкрепа на Nestle Bulgaria.

Innovation Explorer 2024 е събитие напълно достъпно за хора с увреждания и с особена грижа към околната среда. За да се регистрирате за събитието, посетете уебсайта на организаторите. Залата е със запазени места.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !