Yuzu представи емулатор на конзолата Nintendo Switch за Android

Стефан Николов Последна промяна на 31 май 2023 в 15:32 744 0

Yuzu for Android

Снимка Yuzu

Yuzu представи емулатор на конзолата Nintendo Switch за Android

В продължение на доста време най-добрият емулатор на Nintendo Switch за Android беше Skyline Emulator - разработчиците на този специален софтуер постигнаха впечатляващ напредък и потребителите успяха да стартират и играят огромен арсенал от популярни видеоигри. За съжаление екипът разработчици спря да работи по него под засиления натиск от страна на Nintendo, които естествено не харесват игрите им да се изпълняват на небрандирани конзоли. Сега обаче феновете на японските игри разполагат с ново решение - екипът на Yuzu представи свой собствен емулатор на Nintendo Switch за Android.

Да подчертаем, че създателите на тази интересна програма веднага уточниха, че в момента става дума за версия на емулатора в етап на ранен достъп, така че никой не може да гарантира, че приложението ще работи стабилно (или изобщо) на всяко потребителско Android устройство. От друга страна, емулаторът на Nintendo Switch за PC от същия екип Yuzu към днешен ден е едно от най-популярните решения на пазара, така че вероятно в обозримо бъдеще разработчиците ще оптимизират приложението си и за потребителите на Android. За да работи, сега предлаганата версия на емулатора се нуждае от смартфон или друго Android мобилно устройство базирано на чипа Qualcomm Snapdragon 865 или по-нов и по-мощен (разработчиците препоръчват Snapdragon 8 Gen 1). Необходими са и минимум 8 GB оперативна памет.

Освен това екипът на емулатора има неособено добри новини за притежателите на мобилни устройства, базирани на процесори, различни от Qualcomm - устройствата, в които се използват чиповете на MediaTek и Exynos, поне засега са официално изключени от програмата (въпреки че разработчиците не казват нищо за бъдещите планове за тези чипове). Възможно е емулаторът да работи на Exynos 2200, но това е само предположение. Нещо повече, геймърите трябва да имат предвид, че софтуерът изисква поне операционната система Android 11 или по-нова, както и драйвери за графичните ускорители, които поддържат технологията Vulkan. Но дори и да са изпълнени всички системни изисквания, никой не гарантира перфектна производителност на видеоигрите.

Специалистите от XDA Developers тестваха емулатора на смартфона Samsung Galaxy S23, който изцяло отговаря на изискванията на разработчиците. Играта Super Mario 3D World + Bowsers' Fury работи перфектно, докато емблематичната видеоигра Animal Crossing New Horizons огорчи всички с многобройните графични бъгове. В официалния Discord екипът на Yuzu вероятно ще успее да намери по-добри версии на драйверите, за да накара игрите да работят малко по-добре, но със сигурност феновете на игрите на Nintendo ще трябва да почакат известно време, докато емулаторът бъде приведен в по-привлекателен за производителността вид.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !