Valve отбелязва 25 години от дебюта на Half-Life с голямо обновление на играта

Павлин Луканов Последна промяна на 20 ноември 2023 в 12:51 556 0

25y Half-Life

Снимка Valve

Valve отбелязва 25 години от дебюта на Half-Life с голямо обновление на играта

В неделя отбелязахме 25 години от появата на легендарната игра Half-Life и очаквано поводът е отбелязан подобаващо. За целта Valve пусна специално обновление за играта в Steam (25th anniversary update) и дори предложи заглавието безплатно, ако бъде взето през изминалия уикенд, и дори към момента на изготвяне на материала в (20.11).

Обновлението включва редица подобрения, които достигат до класическия шуутър от първо лице (FPS). Сред тях са нови карти (Double Cross, Rust Mill и Xen DM) за мрежови режим с максимума, който предлага енджина. Има нови графични настройки, включително за широкоекранна картина, OpenGL Overbright светлинни ефекти, конфигуриране на геймпадове, мрежова връзка в Steam, резолюция чрез ъпскейл до 3840 x 1600 пиксела, балансиращи обновления, а и са отстранени множество бъгове.

Добавено е и възстановено съдържание, като три мрежови карти от Half-Life: Further Data (Double Cross, Rust Mill и Xen DM), четири мрежови модела (Ivan the Space Biker, Proto-Barney, скелет и Too Much Coffee Man), редица спрейове и т.н. От Valve посочват, че новата версия ще се счита като актуална и тя ще получава бъдеща поддръжка. Все пак пуснатата през 2004 г. ремастерирана версия, Half-Life: Source, ще остане налична, но от компанията препоръчват на геймърите да заложат на новия вариант.

Както вече стана ясно новата версия все още е налична за безплатно добавяне в библиотеката на Steam, но не е ясно кога изтича този гратисен период. Ако изпитвате носталгия и искате да притежавате цялата серия Half-Life, тя сега е с до 90% отстъпка.

На фона на обновленията в новата версия Valve си партнира със Secret Tape за създаването на едночасова документална продукция, която включва спомени на разработчиците за създаването на оръжия, герои и нива. По всичко личи, че компанията отдава значимия почит на тази основополагаща игра, която се радва на голям интерес.

Сред другите интересни акценти са и няколко тапета за компютри и телефони, които са достъпни на специалния сайт за годишнината. Сред положителните новини от всичко това е и отстраняването на бъгове, което очаквано е от значение, тъй като може да намали удоволствието от играта. Заслужава си да отбележим, че играта вече е верифицирана и е съвместима със Steam Deck при резолюция 800p. Така можете да играете и в движение, а това дава по-голямо удобство. В този ред на мисли, можете да си припомните и какви са промените в обновената версия на тази преносима система.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !