Ubisoft прави ексклузивно заглавие по Assassin’s Creed за Netflix

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 11 септември 2022 в 17:29 1402 0

Assassin's Creed

Снимка Ubisoft

Assassin's Creed

Ubisoft разработва ексклузивно три игри за стрийминг платформата Netflix. Едно от заглавията ще е част от популярния франчайз Assassin’s Creed. Партньорството между двете компании е започнало в края на 2021 г. и оттогава гейм компанията работи по новите продукти. Трите игри ще са мобилни и ще са достъпни за абонатите на Netflix безплатно, като няма да предлагат реклами в тях или микротрансакции.

По този начин, Ubisoft и Netflix се опитват да диверсифицират своите бизнес модели. Гейм компанията прави стъпки в търсенето на вариант, при който да се намали микротрансакциите, които от една страна са стандарт в мобилните игри, но и отблъскват доста от потребителите. Освен това, Ubisoft се опитва да достигне до по-голяма аудитория. Netflix се бори с изключително засилената конкуренция в стрийминг платформите от Disney, Amazon и HBO, което води до търсенето на нови начини за привличане и задържане на абонати.

Продължения с допълнения

Трите игри, които Ubisoft подготвя са продължения на съществуващи заглавия или франчайзи. Най-голямото име сред тях е Assassin’s Creed. За новото попълнения в популярния франчайз не се знае почти нищо, освен, че ще е ексклузивно за Netflix. Стрийминг платформата също така работи и по пълнометражна продукция ориентирана в Assassin’s Creed вселената, но дали двете заглавия ще са свързани все още няма потвърждение.

Втората игра е продължение на Valiant Hearts. Това е пъзел игра ориентирана във времето на Първата световна война. Геймърите ще могат да проследят историята на няколко персонажа и обхваща целия конфликт. Оригиналната игра се появява през 2014 г. и предизвиква интереса на потребителите с по-разнообразни вкусове. За Netflix, Ubisoft е събрал екипа на първата част и сега те работят по втора, специално за стрийминг платформата. Тя се очаква да излезе през началото на 2023 г.

Третото заглавие също е продължение – Mighty Quest for Epic Loot е приключенски hack&slash. Оригиналната игра се появи през 2015 г. за традиционните платформи, а през 2019 г. и за мобилни устройства. Според някои гейм издания, новото заглавие ще носи по-простото и късо име Mighty Quest 2.

Стратегически партньорства

Партньорството между Ubisoft и Netflix е доста по-дълбоко и няма да включва само разработването на игри. Споменахме вече за подготвяната пълнометражна продукция по Assassin’s Creed, но и редица анимационни серии по други култови поредици на гейм компанията. Сред тях са FarCry, Splinter Cell и Rabbids.

Netflix има остра нужда от утвърдени франчайзи с достатъчно фенска база, на която да разчита за бъдещ растеж. Или поне да задържи абонатите си. Стрийминг платформата вече отчита първите си отписвания на клиенти и е заплашена от по-силното разгръщане на конкурентните от Disney и HBO.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !