Портативна конзола Logitech G Cloud достига и до Европа

Павлин Луканов Последна промяна на 18 май 2023 в 11:27 448 0

Logitech G Cloud

Снимка Logitech

Портативна конзола Logitech G Cloud достига и до Европа

През септември миналата година Logitech представи портативната си облачна гейминг конзола Logitech G Cloud. Тогава устройството дебютира в САЩ при сравнително достъпната цена от 350 долара (630 лв.). наложи се да изчакаме доста до европейския дебют на конзолата, като той вече е факт, макар и засега да не включва България.

От компанията обявиха, че Logitech G Cloud идва в Обединеното Кралство, Германия, Франция, Италия, Испания, Норвегия, Дания, Швеция и Финландия. Тя е налична през сайта на компанията и редица търговски вериги, като цената ѝ е 359 евро (700 лв.), което очаквано е повече от стойността ѝ в САЩ. Първоначално ще има и промоционални пакети с 6 месеца достъп до Xbox Game Pass Ultimate, 1 месец до NVIDIA GeForce NOW Priority и 1 месец до Shadow PC.
Има и няколко ново функционалности, включително мапинг на виртуални бутони, персонализиране на чувствителността на аналоговия стик, поддръжка за Shadow Cloud Computing и персонализиране на джойстици и спусъци.

Иначе Logitech G Cloud е базирана на Android портативна облачна гейминг система с издръжлива батерия и разширени възможности за управление. Logitech и Tencent си сътрудничат с Microsoft и NVIDIA за въвеждането на поддръжка за съответните облачни гейминг услуги, Xbox Cloud Gaming и GeForce Now. Освен това е налична възможност за използване на приложението Steam Link за отдалечена игра от компютър и решение за подобна възможност от Xbox. През вградения магазин би трябвало да е възможен и достъпът до услуги като Google Stadia и Amazon Luna, както и приложения като YouTube и Netflix в таблетен режим.

Централна част от моделът е 7-инчовият екран, който е с резолюция Full HD и предлага 450 нита яркост, но само 60 Hz честота на опресняване, което е леко разочароващо. Разчита се на чипсет Snapdragon 720G в комбинация с 4GB RAM и 64GB памет за файлове, която може да бъде разширена. Освен това наличието на достъп до Play Store означава, че могат да бъдат изтегляни и игри, които да играете директно на конзолата, макар и не от най-тежките заглавия, заради чипсета, който не е от особено висок клас.

Безжичната връзка е до Wi-Fi ac, като липсва опция за клетъчна свързаност, но има още Bluetooth, 3.5 мм жак и USB Type-C порт. Именно през последния се осъществява и зареждането на вградената батерия, която с един заряд предоставя до над 12 часа издръжливост. На фона на това, зареждането ѝ отнема 2.5 часа. Теглото на модела е ограничено до 463 гр., а това е възможно именно заради по-ниския клас хардуер. Иначе има още стерео високоговорители и микрофон с премахване на ехото и потискане на шума.

Logitech G Cloud има аналогови стикове отляво и отдясно, десен и ляв аналогови спусъци, D-пад, A/B/X/Y бутони и др. Добавени са още вибрационен ефект, жироскоп и възможност за програмиране на бутоните. Така можете да получите оптимално управление в множество игри. Определено се надяваме устройството да се появи официално и у нас, което ще улесни достъпа и на българските потребители до него.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !