Новата портативна конзола Logitech G Cloud е с облачен привкус

Павлин Луканов Последна промяна на 24 септември 2022 в 10:23 1253 0

Logitech G Cloud

Снимка Logitech

Logitech G Cloud

В началото на миналия месец Logitech и Tencent ни изненадаха с новината за съвместен проект в гейминг сферата и по-конкретно за създаването на портативна облачна конзола. Тогава беше обявено, че устройството ще се появи до края на годината, но не очаквахме да го видим още през септември. Това обаче е факт като тази седмица дебютира Logitech G Cloud, базирана на Android портативна облачна гейминг система с издръжлива батерия и разширени възможности за управление.

Logitech и Tencent си сътрудничат с Microsoft и NVIDIA за въвеждането на поддръжка за съответните облачни гейминг услуги, Xbox Cloud Gaming и GeForce Now. Освен това е налична възможност за използване на приложението Steam Link за отдалечена игра от компютър и решение за подобна възможност от Xbox. През вградения магазин би трябвало да е възможен и достъпът до услуги като Google Stadia и Amazon Luna, както и приложения като YouTube и Netflix в таблетен режим.

Централна част от новия модел е 7-инчовият екран, който е с резолюция Full HD и предлага 450 нита яркост, но само 60 Hz честота на опресняване, което е леко разочароващо. Разчита се на чипсет Snapdragon 720G в комбинация с 4GB RAM и 64GB памет за файлове, която може да бъде разширена. Освен това наличието на достъп до Play Store означава, че могат да бъдат изтегляни и игри, които да играете директно на конзолата, макар и не от най-тежките заглавия, заради чипсета, който не е от особено висок клас.

Безжичната връзка е до Wi-Fi ac, като липсва опция за клетъчна свързаност, но има още Bluetooth, 3.5 мм жак и USB Type-C порт. Именно през последния се осъществява и зареждането на вградената батерия, която с един заряд предоставя до над 12 часа издръжливост. На фона на това, зареждането ѝ отнема 2.5 часа. Теглото на модела е ограничено до 463 гр., а това е възможно именно заради по-ниския клас хардуер. Иначе има още стерео високоговорители и микрофон с премахване на ехото и потискане на шума.

Logitech G Cloud има аналогови стикове отляво и отдясно, десен и ляв аналогови спусъци, D-пад, A/B/X/Y бутони и др. Добавени са още вибрационен ефект, жироскоп и възможност за програмиране на бутоните.

Конзолата вече е налична за предварителна поръчка в САЩ с цена 300 долара, като се очаква да е налична през следващия месец. Стандартната цена на модела е 350 долара. На този етап няма информация за това кога тя ще се появи в Европа, ако това изобщо е сред плановете на двете компании.

Иначе този формат е достатъчно компактен и лек, като същевременно предоставя голям, за портативно устройство, екран. Така можете да играете от удобно за вас място като дивана, леглото или дори когато сте в движение, стига да имате достъп до адекватна Wi-Fi мрежа. Издръжливостта на батерията също е добра, а наличието на Play Store разкрива дори повече възможности за използване на устройството.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !