Epic Games и Lego ще си партнират в изграждането на метавселена за деца

Offnews Последна промяна на 08 април 2022 в 10:44 376 0

lego epic

Epic Games и The Lego Group се обединяват в изграждането на нов, подходящ за семейства с деца виртуален свят. Въпреки че не споделят подробности, компаниите обявиха, че планират да "създадат метавселена, която да е безопасно и забавно място за децата и семействата".

Докато „изграждат потапящо, креативно вдъхновяващо и ангажиращо дигитално изживяване“, подходящо за хора от всички възрасти, те се ангажират да спазват три основни принципа. Първият е да защитават правото на децата да играят, като поставят безопасността и благополучието им на първо място.

Вторият - да защитават поверителността на информацията за децата. Третият - да предоставят на децата и възрастните инструменти за контрол над тяхното дигитално изживяване.

Припомняме, че Epic вече има разработена, подходяща за деца, метавселена във Fortnite. Режимите на Battle Royale, както и множеството концерти и филмови вечери помогнаха на играта да се превърне в популярно виртуално пространство, където хората отиват, за да се забавляват.

Lego също има своя опит във виртуалните светове. Заедно с дългогодишната си серия от лицензирани игри, компанията стои и зад игра с пясъчник, наречена Lego Worlds.

Разбиранията на двете компании за метавселената вероятно ще се конкурират с тези на Roblox. Платформата има огромна база играчи от предимно млади хора и е разработила мерки за защитата им от съдържание за възрастни.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !