Вижте защо Blue Origin отлoжи полета на Уилям Шатнър

Offnews Последна промяна на 11 октомври 2021 в 10:52 315 0

Shatner

Компанията Blue Origin отложи полета на легендарния актьор Уилям Шатнър. След прогнозите за силни ветрове, изстрелването е насрочено за 13 октомври в 9:30 часа.

В прессъобщение на компанията се посочва, че лошото време е единствената причина полетът да бъде отложен. Така космическият кораб New Shepard ще излети от стартовата площадка One на Blue Origin в Тексас с един ден закъснение.

Припомняме, че миналата седмица компанията официално обяви, че Шатнър (известен като капитан Джеймс Т. Кърк от поредицата Star Trek) ще се присъедини към екипажа на New Shepard за неговия втори пилотиран полет. По този начин 90-годишният актьор ​​ще стане най-възрастния човек, летял в космоса.

На борда на първия пилотиран полет на New Shepard през месец юли се качиха самият Джеф Безос, брат му Марк, авиаторът Уоли Фънк и тийнейджърът Оливър Дейман.

По време на втория полет към Шатнър ще се присъединят Крис Бошуйзен, бивш инженер на NASA и съосновател на спътниковата компания Planet Labs, Глен де Врис, съосновател на софтуерната компания Medidata, както и Одри Пауърс, заместник президент на мисията и полетните операции в Blue Origin.

Полетът ще трае около 10 минути и през това време пасажерите ще се издигнат на височина около 106 км. над Земята. Те ще имат възможност да изпитат безтегловност в рамките на няколко минути, през което време могат да се откопчаят от седалките си, да полетят из капсулата и да се полюбуват на Земята от космоса.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !