Virgin Galactic обяви датата на следващия си космически полет за туристи

Мария Иванова Последна промяна на 30 август 2023 в 14:45 363 0

Virgin Galactic

Снимка Virgin Galactic

Virgin Galactic обяви датата на следващия си космически полет за туристи

Космическата компания Virgin Galactic обяви, че следващият ѝ космически полет за туристи ще стартира на 8 септември. Изстрелването ще се извърши от космодрума Spaceport America, разположен в щата Ню Мексико, САЩ.

Въпреки че имената на пътниците все още не са обявени, е известно, че те са закупили билетите си отдавна. За тримата пътници на Galactic 03 се знае, че са част от т.нар. група на “основателите” на Virgin Galactic. Това са първите клиенти на компанията, които са си закупили билети, помагайки по този начин за стартирането на редовни комерсиални космически полети.

Скорошно съобщение до медиите на Virgin Galactic разкрива, че членовете на екипажа на Galactic 03 са закупили билетите си още през 2005 година. Те ще летят заедно с Колин Бенет, който е един от инструкторите на компанията за обучение на астронавти.

Тримата пасажери на Galactic 03 не са просто клиенти. Те са част от динамичната общност на бъдещите астронавти на Virgin Galactic, включваща около 800 души от над 60 различни държави.

Пътниците на Galactic 03 ще пътуват с космическия кораб VSS Unity на Virgin Galactic, който ще бъде пилотиран от Никола Печиле и Майкъл Масучи. VSS Unity ще бъде издигнат на височина от около 15 000 метра от самолета-носител на компанията - VMS Eve.

След това той ще бъде освободен и ще продължи самостоятелно своя полет до суборбиталното пространство. Пасажерите ще изпитат няколко минути безтегловност и ще могат да наблюдават Земята на фона на безкрайния черен космос, преди корабът да започне своето пътуване обратно към пистата за кацане на космодрума Spaceport America.

Предишният полет на компанията - Galactic 02 се състоя на 10 август. Той отведе до космическото пространство бивш олимпийски състезател и майка и дъщеря от Карибите. Дъщерята, която е на 18 години, стана най-младият човек, достигнал някога до космоса, по данни на Virgin Galactic. Този исторически полет подчертава амбициите на компанията да направи космическите пътувания достъпни за хора от различни възрасти и професии.

В момента компанията на Ричард Брансън продава билети за космически полети на цена от 450 000 долара. Въпреки това, тримата пасажери на Galactic 03, които са закупили билетите си преди осем години, вероятно не са платили тази цена.

Цената на билетите за полетите на Virgin Galactic се е повишавала няколко пъти през годините, отразявайки по този начин развитието на компанията в областта на космическите пътувания.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !