SpaceX е пред опасност от банкрут

Offnews Последна промяна на 01 декември 2021 в 13:06 607 0

Elon Musk has dropped to the third line in the list of the richest people

Наскоро Илон Мъск призова служителите на SpaceX да работят допълнително върху производствената линия на двигателя Raptor. Той описа ситуацията с производството като кризисна.

Според Мъск компанията е изправена пред истински риск от банкрут ако производството не бъде разширено. Raptor е метанов двигател, който ще бъде използван за следващото поколение летателни системи на SpaceX, Starship.

https://twitter.com/elonmusk/status/1465793233729069063

Компанията възнамерява да изпрати хора в дълбокия космос, а през април тя получи договор на стойност 2.9 милиарда долара от NASA за разработката на Starship за целите на превоз на хора до Луната. Тази мисия е планирана най-рано за 2025 г.

SpaceX работи усилено върху разработката и тестовете на прототипи на Starship, но все още няма изстрелян такъв в орбита. От компанията планират първото си подобно извеждане за началото на 2022 г.

Според Мъск, за да може SpaceX да остане на печалба, трябва да има изстрелвания на Starship поне веднъж на две седмици през идната година. Изглежда обаче разработката на Raptor не напредва според очакванията.

Ролята на Starship ще е основна и за извеждането на следващото поколение сателити Starlink. Инициативата цели извеждането в орбита на близо 12 000 сателита с цел доставянето на широколентов Интернет достъп. Засега са изстреляни над 1 800 сателита.

Следващото поколение сателити, V2, ще са по-обемни и ще включват възможност за лазерна комуникация. Starship ще е единствената ракета, която ще може да ги извежда в орбита.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !