С един ден отложиха изстрелването на пилотирания космически кораб Crew Dragon (Crew-2)

Offnews Последна промяна на 22 април 2021 в 09:03 5518 0

NASA Updates Launch Date, TV Coverage for Agency’s SpaceX Crew-2 Mission

НАСА и SpaceX официално обявиха, че отлагат с един ден мисията по замяна на екипажа на Международната космическа станция заради неблагоприятни метеорологични условия.

Полетът на Crew-2 бе отложен за 23-ти април,12:49 часа наше време. Мисията Crew-2 е характерна предимно с това, че за нейното осъществяване SpaceX използва вече летяла първа степен на ракетата Falcon 9, както и на вече използван космически кораб Crew Dragon. Първата степен със заводски индекс B1061.2 бе използвана в мисията Crew-1, при която ракетата на космическата компания на Илън Мъск изведе в орбита кораба C206 Endeavour, който след това стигна до МКС в рамките на първата демонстрационна мисия Demo-2. Това ще бъде първият пилотиран полет с ракета и космически кораб, които вече са летели в космоса.

Да си припомним, че през месец юни миналата година НАСА официално разреши на SpaceX повторно да използва кораба Crew Dragon, както и ракетата Falcon 9 за транспортиране на астронавти до Международната космическа станция. Ракетата и корабът за мисията Crew-2 вече са преминали всички технически проверки и са поставени  вертикално на ракетната площадка LC-39A в космическия център Кенеди във Флорида.

Crew-2 е втората мисия на SpaceX за транспортиране на хора до МКС в рамките на действащия договор с НАСА и нейната програма Commercial Crew Program.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !