Qualcomm с опит да улесни създаването на приложения за AR очила

Offnews Последна промяна на 10 ноември 2021 в 10:54 759 0

Qualcomm изглежда има доста сериозни намерения в областта на технологиите с добавена реалност (AR). Компанията представи платформата Snapdragon Spaces, която ще помогне на разработчиците да създават приложения за следващото поколение AR очила.

Наборът от инструменти включва технологии, които могат да помогнат в разбирането на средата и потребителите. Тук са още софтуерните комплекти за 3D енджини като Unreal и OpenXR.

Крайната цел е постигането на по-достъпна AR среда. В идеалния случай разработчиците ще могат да създават приложения директно за мобилните платформи и с възможност за работа със свързани смартфони.

Поне първоначално Snapdragon Spaces няма да бъде налична за самостоятелни очила. Spaces ще се появи през пролетта на идната година, като компанията ще си партнира с Lenovo (включително Motorola), Oppo и Xiaomi.

В изграждането на екосистемата ще се включат и оператори като T-Mobile и NTT DoCoMo. Lenovo ще е първата компания, която реално ще използва технологията с очилата ThinkReality A3 и все още неназован смартфон Motorola.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !