NASA ще изпрати две мисии до Венера до 2030 година

Offnews Последна промяна на 03 юни 2021 в 15:00 5126 0

evening-sky-1365812_640

В началото на миналата година NASA отпусна четири екипа по три милиона долара за разработването на космически мисии. Сега агенцията планира да продължи с два нови проекта.

Първият от тях се нарича Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gasses, Chemistry and Imaging (DAVINCI) - плавателен съд, който ще пътува до Венера, за да направи снимки с висока разделителна способност на повърхността на планетата. Спускаща се сфера ще пътува през атмосферата на планетата и ще събира данни за газовете, намиращи се там.

Вторият проект - Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography и Spectroscopy (VERITAS) - ще пътува до планетата, за да създаде подробни триизмерни карти на нейната повърхност. Той също така ще проследява инфрачервените емисии от повърхността, за да картографира състава на скалите, за който учените все още не знаят много.

За да превърне тези проекти в реалност, NASA отделя финансиране от 500 млн. щ. долара за всеки един от тях. Агенцията очаква те да стартират между 2028 и 2030 година.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !