Дмитрий Рогозин покани Илън Мъск на гости в Русия

Offnews Последна промяна на 08 септември 2021 в 17:37 376 0

Russian space chief invites Elon Musk to his home: 'I already set the teakettle on heat'

Основателят на космическата компания SpaceX Илън Мъск отговори на поканата на генералния директор на руската космическа корпорация Роскосмос да посети Русия. Преди няколко дни в интервю за CNN генералният директор на руската космическа държавна корпорация покани Илън Мъск на гости в Русия.

По време на това интервю Димитрий Рогозин заяви пред огромната аудитория на CNN, че го кани на гости в своя дом и своето семейство, "за да обсъдят изследването на Вселената, извънземния живот и как може да бъде използван космоса за запазване живота на Земята".

"Аз вече сложих чайника" - добави Дмитрий Рогозин.

https://twitter.com/elonmusk/status/1435308889659039748

"Благодаря! Кой е любимият ви чай?" - бе отговорът на Илън Мъск, написан в неговия Туитър акаунт. "Нека да започнем с любимия индийски чай на моята баба" - отговори Дмитрий Рогозин и прикрепи към съобщението си изображението на пакетче чай "Трите приятелски слона".

Рогозин каза още, че Мъск олицетворява редица идеи и мисли, които е трябвало да бъдат реализирани и в руският космически сектор, но това не е станало, понеже след разпада на Съветския съюз руската космическа програма е била спряна за известно време. "Ние уважаваме Мъск и като изобретател, и като организатор на космическата индустрия, който не се страхува да рискува" - добави ръководителят на руската космическа държавна корпорация Роскосмос.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !