Robinhood представи своята нова дебитна карта Robinhood Cash Card

Offnews Последна промяна на 23 март 2022 в 11:32 1715 0

Robinhood’s new debit card will automatically invest in stocks and crypto as you spend

Robinhood представи своята нова дебитна карта Robinhood Cash Card, свързана с отделна разходна сметка, която е отделена от брокерските сметки на потребителите и може да се използва за лични и онлайн разплащания, както и за теглене на пари от банкомат. Новата карта заменя предишната Robinhood Cash Management, която излезе през 2019 година.

Най-важната функция на новата карта е опцията за потребителите, която им дава възможност да инвестират във финансови активи като акции и криптовалута докато харчат пари. Идеята е следната: Robinhood закръгля транзакциите, направени с картата до най-близкия долар, като по този начин се натрупва сума, която може да се използва за закупуването на криптовалута по желание на потребителя. Така например, ако вашето бурито струва 10,55 щ. долара и платите с новата Cash Card, то Robinhood ще закръгли плащането до 11 щ. долара, а останалите 45 цента можете да използвате за закупуването на Dogecoin, Ethereum, Bitcoin или друга криптовалута по желание на потребителя.

Картата няма абонаментни такси, няма минимум за сметка, няма такси за овърдрафт и няма такси за банкомат. Не е ясно каква мрежа ще използва Robinhood за своята нова дебитна карта, но предишната му карта за управление на пари използваше MasterCard.

Да напомним, че през месец юни миналата година CEO на Robinhood Влад Тенев обяви криптовалутите за основата на бъдещото развитие на Robinhood. 

 

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !