Токио все още масово използва 3,5-инчови дискети

Offnews Последна промяна на 23 октомври 2021 в 17:49 187 0

Tokyo says long goodbye to beloved floppy disks

Бюрократите в столицата на Япония се развълнуваха, понеже банките една по една започнаха да въвеждат значителна по размери месечна такса за обслужване на данните, подадени чрез 3,5 инчови дискети. Разходите за обслужването на информацията, подадена с помощта на дискети в наши дни нараснаха твърде много и са много по-големи от тези при онлайн обслужването. Но японските чиновници са свикнали от години да използват 3,5 инчови дискети и сега с тревога очакват промените. Ситуацията е явно е доста сложна, понеже банките дадоха срок от цели пет години за отказ от използването на дискети и други физически носители на информация. След пет години в Токио банкирането ще бъде изцяло онлайн.

Но докато тези пет години изминат, столичните японски чиновници ще трябва да плащат солена такса, която в една от най-големите банки достигна рекордните 500 щ. долара. Тази банка заяви пред медиите, че поддръжката работата на флопидисковите устройства, които много отдавна не се произвеждат от никого, изискват доста големи разходи. В бюджета пари за тази дейност не са предвидени и се налага въвеждането на солена такса.

В същото време японските чиновници заявяват, че дискетите почти никога не се повреждат и никога не са губили данни. Те използват 3,5 инчовите дискети за запис на информацията за заплатите на работниците, като след това същите тези дискети се дават на банките. Освен това, запасите от дискети са толкова големи, че могат да се използват в продължение на още няколко години. Това е странно, понеже японската Sony прекрати производството на дискети още преди 10 години.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !