Четвъртата вълна на COVID-19 обхваща Европа

Offnews Последна промяна на 07 юли 2021 в 11:37 5012 0

‘Fourth wave is already underway in Europe,’ says Belgian expert

Европейски медици заявиха, че са регистрирали началото на четвъртата вълна на новия коронавирус в редица страни. Изданието Brussel Times съобщи, че нови случаи на заболяване от COVID-19 са регистрирани и непрекъснато се увеличават в Испания, Португалия, Великобритания и Кипър.

"Броят на заразените прекалено бързо расте в редица европейски страни и ние не можем да игнорираме тази ситуация и спокойно да заявяваме, че не сме обезпокоени от случващото се. Четвъртата вълна е на път" - заяви белгийският биостатистик Гърт Моленбергс (Geert Molenberghs).

В Белгия ситуацията също започна да се влошава: броят на новите случаи нарасна с цели 52% в сравнение с миналата седмица, като за едно денонощие заболелите от COVID-19 възлизат средно на около 1500. В Португалия също са фиксирани нови случаи на заразяване с новия делта щам, а белгийският министър на здравеопазването посъветва страната да не се посещава от хора, които не са получили две дози ваксина срещу COVID-19.

Гърт Моленбергс е на мнение, че четвъртата вълна от разпространение на новия коронавирус няма да е особено опасна и няма да доведе до претоварване на болниците както се случи миналата година и в началото на тази година.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !