Apple пуска нова услуга за онлайн пазаруване чрез видео връзка със специалист

Мария Иванова Последна промяна на 16 март 2023 в 10:32 325 0

Apple Shop Assistant

Снимка Apple

Apple пуска нова услуга за онлайн пазаруване чрез видео връзка със специалист

Искало ли ви се е да пазарувате онлайн от дома си и в същото време да може да разговаряте със специалист (при това реален човек, а не чатбот или изкуствен интелект), който да отговори на всичките ви въпроси, свързани с продукта? Именно такава услуга стартира технологичният гигант Apple. Тя се нарича „Пазарувайте със специалист чрез видео“ и за сега е достъпна само за клиентите в САЩ.

С новата безплатна услуга на Apple клиентите могат да преглеждат последните модели iPhone, да сравняват характеристиките им, както и да се консултират със специалист, който да им помогне да намерят най-добрата сделка за тях. По този начин потребителите могат не само да получат помощ при сравняване на различните смартфони, цветове, размери и други функционалности, а и да научат повече за специфичните функции на iPhone, както и за преминаването към iOS, уточняват от компанията.

Как работи

“Пазарувайте със специалист чрез видео” стартира едновременно с пускането в продажба на новите iPhone 14 и iPhone 14 Plus. От Apple уточняват, че услугата е активна на адрес apple.com/shop/buy-iphone всеки ден между 7 ч. сутринта и 19 ч. вечерта.

По време на видео сесията в реално време, специалистът на компанията е пред камерата и може да сподели своя екран, но няма да може да вижда клиента. Така той ще е в състояние да помогне с разясняване на редица въпроси - от технически спецификации на моделите до различните опции за финансиране, които Apple предлага.

Пазарът на смартфони

Новата услуга на технологичния гигант идва в критичен момент за производителите на смартфони, тъй като новите доклади показват, че миналогодишните продажби са били най-ниските от близо десетилетие насам (с 11% под 2021 година). Въпреки че Apple държеше първото място през четвъртото тримесечие на миналата година по отношение на доставките, Samsung го победи с 257,9 милиона доставки и 22% пазарен дял, срещу 232,2 милиона и 19% дял.

В допълнение, Apple приключи четвъртото тримесечие с първия си двуцифрен спад в продажбите, причинен от ограниченията на COVID-19 за китайските производствени мощности и по-слабото търсене. Ето защо не е изненада, че компанията търси нови начини за стимулиране на продажбите.

Очаква се в бъдеще новата услуга, осигуряваща видео връзка с член на екипа, да се разшири и към други продукти на технологичния гигант като обхване неговите смарт часовници, iPad, Mac и др.

Няма информация дали и кога Apple ще разшири използването на новата си виртуална услуга извън САЩ. Онлайн магазинът на компанията обаче продължава да позволява на клиентите да се свързват със специалист чрез телефон, онлайн чат или сесия на американски жестомимичен език.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !