Директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, д -р Антъни Фочи, заяви, че САЩ може да овладее пандемията от новия коронавирус до пролетта на 2022 година. Условието е повечето американци да бъдат ваксинирани.

Дали страната бързо ще успее да се върне към нормалния начин на живот зависи от 90 милиона американци, които все още не са се ваксинирали. Към днешен ден в САЩ по една доза ваксина срещу коронавируса е поставена на над 201 милиона души.

Ако ние продължим да бавим ваксинацията хората, които наистина трябва да бъдат ваксинирани, ситуацията може да се проточи може да доведе до развитието на друг щам на новия коронавирус, който може значително да усложни ситуацията“ – заяви д -р Антъни Фочи пред радио NPR.

Учените от целия свят се опасяват, че пропагандата от страна на антиваксърите в края на краищата ще доведе до развитието на нов щам на коронавируса, който ще бъде още по-заразен в сравнение с индийския делта вариант.

Хората, които още не са се ваксинирали трябва да се замислят за своето здраве, здравето на своето семейство, както и за отговорността на обществото за унищожаването на този вирус, преди той да се е превърнал в нещо още по-лошо“ – каза още директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *