Значимите подобрения в камерата на Xperia 1 IV може да го оскъпят

Offnews Последна промяна на 08 април 2022 в 06:39 546 0

XPERIA 1 IV

Следващият флагман на Sony – Xperia 1 IV, се очаква да донесе значителни подобрения в системата от камери и нов чип Snapdragon. Това обаче може да доведе до чувствително покачване на цената му, сочат нови слухове.

Sony Xperia 1 III се предлага с четворна камера – 12 мегапикселов основен сензор, 12 мегапикселов телефото, 12 мегапикселов ултраширок и 0.3 мегапикселов за дълбочина. Говори се, че неговият наследник ще предложи 48 мегапикселова основен сензор, 48 или 50 мегапикселов ултраширок, 48 мегапикселов телефото и перископен телефото сензор.

Това би била камера с наистина висока разделителна способност, която ще класира Xperia 1 IV като най-добрия камерафон за 2022 година. Също така се предполага, че той ще се захранва от новия чипсет Snapdragon 8 Gen 1 Plus, който ще се произвежда по 4nm процес на TSMC и ще е съчетан с до 16 GB RAM и 512 GB памет.

Другите предполагаеми спецификации на устройството включват 6.5 инчон 120Hz дисплей, 5000 mAh батерия с поддръжка на 45W бързо зареждане, физически четец на пръстови отпечатъци, специален бутона за затвора на камерата и 3.5 мм жак за слушалки.

Цената на Xperia 1 III започва от 1299.99 долара, което обяснява защо телефонът не се доближава по популярност до флагманите на Apple, Samsung и Google. Говори се обаче, че Xperia 1 IV ще струва с 6 до 20% повече от своя предшественик.

Очеидно самата изработка на устройството ще е по-скъпа заради новата система от камери и чипа Snapdragon 8 Gen 1 Plus. За съжаление Sony явно се кани да прехвърли това оскъпяване на разходите за производство върху своите потребители.

Очаква се цената на Xperia 1 IV да започва от най-малко 8999 юана, което е приблизително 1415 долара и би направило телефона значително по-скъп от предшественика му. Тъй като Qualcomm все още не е представила официално новия си чипсет, се предполага, че Sony ще обяви Xperia 1 IV през май, но вероятно той ще достигне до пазара няколко месеца по-късно.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !