VR очилата на Apple ще се захранват от 96W адаптер

Offnews Последна промяна на 12 януари 2022 в 06:48 487 0

New-report-hints-at-the-potential-power-of-Apples-upcoming-ARVR-headset

VR очилата на Apple периодично се появяват в слуховете от доста време, като информацията за тях става все повече и повече. Последните новини твърдят, че устройството ще се захранва от 96W USB-C адаптер, който се използва за текущото поколение MacBook Pro.

Източникът на тази информация е известният анализатор Минг-Чи Куо. В бележките си той посочва също така, че очилата ще имат изчислителна мощ на нивото на Mac, което предполага, че могат да бъдат оборудвани с чипсет М1 Pro или M1 Max.

Всъщност не би било изненада да видим Apple Silicon във VR очилата на компанията, като се има предвид, че Apple започна прехода към собствени чипове от няколко години. Куо споменава и, че очилата ще бъдат оборудвани с два процесора - 5nm чип и допълнителен 4nm, всеки от които ще бъде произведен от TSMC.

Говори се, че по-мощният чип ще се справя с графики и други процеси, свързани с изчисленията, докато вторичният, по-слаб такъв ще управлява сензорите и ще калибрира, като ще оптимизира и изживяването, за да осигури по-гладко представяне. По-рано чухме, че очилата може да изискват свързаност с iPhone, за да работят, като допълнително ограничават потребителя в екосистемата на Apple.

Очаква се VR очилата на Apple да бъдат пуснати по-късно тази година, вероятно през четвъртото тримесечие. Що се отнася до цената им, тя ще е висока – между 1000 и 3000 долара.

Според последните прогнози Куо очаква 3 милиона очила да бъдат доставени до 2023 година, което ще нарасне до 15 милиона до 2025 година. Подобно устройство от второ поколение пък може да видим още през 2024 година, пише още анализаторът.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !