Sonos може би работи по свой собствен гласов асистент

Offnews Последна промяна на 16 август 2021 в 06:01 311 0

sonossurvey

Sonos може би разработва собствена алтернатива на Alexa или Google Assistant, според проучване на клиенти, забелязано от VoiceBot.ai. Анкетата, споделена от клиент на Sonos в Reddit, описва система за гласов контрол на устройството, която би подобрила поверителността на потребителите, като не насочва въпросите и гласовите команди през облака.

В проучването Sonos пише, че нейното “потенциално предлагане на продукт” ще използва думата за събуждане “Hey Sonos” и ще позволи на потребителите да контролират възпроизвеждането, търсенето на песни и прехвърлянето на музика към други високоговорители, използвайки гласа си. Анкетата твърди, че асистентът може да реагира по-бързо, защото ще обработва всичко на устройството, вместо да разчита на интернет връзка и да изпраща сигнала към сървър.

Според Sonos компанията редовно поставя концепции за продукти и опит пред своите клиенти, за да разбере по-добре какво е важно за тях. Към момента тя не споделя повече информация за проучването или евентуалния гласов асистент, върху който може би работи.

Sonos придоби собствена AI гласова платформа под формата на Snips през 2019 година. Технологията на Snips, фокусирана върху поверителността и извършването на цялата обработка на устройството напомня много на функцията, която компанията в момента предлага на клиентите.

Sonos има и друга причина да търси собствено независимо гласово решение, след като се сблъска с Google, един от нейните партньори за гласов контрол. Компанията твърди, че Google е откраднала някои от аудиотехнологиите й за много стаи по време на партньорството с Google Music през 2013 година. Тя очевидно е предупредила гиганта, че нарушава патентите й с Google Chromecast и Home високоговорителите, но все още няма резултат. Така конфликтът прерастна в съдебно дело през 2020 година.

Не е ясно кога и дали Sonos планира да въведе собствена система за гласов контрол, но възосова на проучването, което подчертава съвместимостта с Alexa на Amazon, а не с Google Assistant изглежда, че компанията би искала Google да няма централна роля в това.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !