Sony вдига цената на абонамента PlayStation Plus

Павлин Луканов Последна промяна на 31 август 2023 в 12:09 1048 0

Sony вдига цената на абонамента PlayStation Plus

Снимка Sony

Sony вдига цената на абонамента PlayStation Plus

За съжаление от известно време сме в период на висока инфлация, което води до поскъпване на много продукти и услуги. Разбира се от тенденцията не избягват и гейминг услугите, като преди няколко месеца Microsoft обяви плановете си да вдигне цените на абонаментната си услуга Game Pass. Сега и Sony обяви, че предприема подобен ход, повишавайки цените на годишните абонаментни планове PlayStation Plus от 6 септември.

Така от тази дата PlayStation Plus Essential вече ще струва 71.99 евро на фона на досегашните 59.99 евро. Повишението за плана PlayStation Plus Extra е до 125.99 евро от 99.99 евро, а PlayStation Plus Premium поскъпва до 151.99 евро от 119.99 евро. Трябва да отбележим, че повишенията не засягат актуалните абонати на PlayStation Plus, като за тях влиза в сила при изтичане на валидността на съществуващия им абонамент или след 6 ноември. Ако обаче направите промяна в плана си в периода след 6 септември, ще бъдат приложени новите цени.

В България актуалните цени, преди повишенията са 119 лв. за Essential, 199 лв. за Extra и 239 лв. за Premium. Иначе не става ясно какви ще са промените в цените при плащане на месечна база. От компанията отбелязват, че годишният абонамент ще е по-евтин от месечния или тримесечния. Така ако обмисляте абонамент към PS Plus то имате още малко време, за да се възползвате от новите цени.

Според Sony повишението е необходимо, за да могат от компанията да предоставят висококачествени игри и добавена стойност. Тук е моментът да отбележим и кои ще са трите нови заглавия, които компанията добавя през септември, Saints Row, Black Desert – Traveler Edition и Generation Zero, а те определено не са впечатляващи.

Чрез абонаменти като PlayStation Plus потребителите получават нови игри всеки месец, които се добавят към библиотеката им и остават налични докато абонаментът е активен. Така не се налага индивидуалното закупуване на много игри. В зависимост от нивото на абонамент има и различни екстри. Така например PlayStation Plus Premium включва опция за облачен стрийминг, пробни версии на игри, достъп до ексклузивно съдържание, отстъпки, Ubisoft + Classics и др.

Тук е моментът да отбележим, че у нас официално няма достъп до аналогичното предложение на Microsoft XboX Game Pass. От тази година обаче има достъп до компютърната версия, PC Game Pass, която е с месечен абонамент от 15 лв. С него имате достъп до над 100 игри, отстъпки и др.

Иначе повишаването на цените е очаквано, но и значително, имайки предвид досегашните нива. Предстои да видим дали това ще доведе до отлив на потребители или нивата ще се задържат и дори увеличат.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !