Ревю на безжичните геймърски слушалки ARCTIS 9 на SteelSeries

Offnews Последна промяна на 23 декември 2020 в 17:32 4684 0

SteelSeries ARCTIS 9 gaming headset 4

През последните години SteelSeries затвърждават позицията си на лидер при гейминг периферията с редица продукти, които получиха някои от най-уважаваните награди в бранша. Компанията не просто прави стилна периферия, а и създава много сериозни иновации в области като озвучаването, връзката на безжичните слушалки и др. С това тя успява да отговори на нарастващите нужди на геймърите в един бранш, който става все по-взискателен напоследък.

Поредното доказателство за това са новите безжични слушалки ARCTIS 9 WIRELESS на SteelSeries. В редакцията получихме една бройка от модела и имахме възможност да тестваме неговите качества обстойно.

Веднага можем да кажем, че слушалките се отличават със своята семпла и стилна форма, дискретен микрофон, както и Bluetooth за разговори, музика и чат по време на игри. Определено това е едно устройство, което показва SteelSeries в най-добрата им светлина в традиционно силна за тях продуктова категория - безжичните геймърски слушалки.

Какво има в кутията?

ARCTIS 9 се предлагат в стилна бяло - оранжева кутия с подробна информация, разписана на нея. Вътре ще откриете самите слушалки, техния безжичен USB предавател за свързване с персонален компютър, USB кабел за зареждане, както и книжка с инструкции.

Външен вид и дизайн

Моделът се отличава с функционален дизайн, подходящ както за интензивна игра, така и за пътуване или работа в офиса. Слушалките са в черен цвят и са направени от висококачествени материали.

Удобство при носене

ARCTIS 9 WIRELESS имат черно-бяла диадема, направена от стомана, за да балансира по-добре докато са на главата. Разполагат и с финна рамка над наушниците, осигуряваща възможност за въртенето им на 90 градуса. Текстилното покритие на наушниците позволява едновременно добро шумоизолиране и удобство, без да запарва. Все пак, ако не искате да го ползвате, то се премахва и поставя изключително лесно. Големината на диадемата също се регулира лесно.

Лесно свързване с разнообразни устройства

Както успяхме да се уверим сами, слушалките се свързват много лесно с настолен компютър, лаптоп, PlayStation, телефони и други устройства. Настройват се посредством приложението SteelSeries за настолни компютри и смартфони.

Високопроизводителна 2.4-гигахерцова безжична връзка

Сред основните предимства на слушалките е, че съчетават високопроизводителна 2.4-гигахерцова безжична връзка за гейминг аудио на компютър и PlayStation (включително новите конзоли PS5) с едновременна Bluetooth връзка за всичко останало. Чрез вградения им Bluetooth модул потребителите могат лесно да активират безжично всяко устройство, за да приемат повиквания, да слушат музика или VoIP чат, докато играят или са в движение.

Скрит микрофон

ARCTIS 9 притежава дискретен микрофон, който е сертифициран от Discord. Той се изважда елегантно с едно движение и също толкова лесно се прибира в слота си. Функцията му ClearCast осигурява отлично шумопотискане, така че по време на разговор гласът да звучи ясно и естествено.

Аудио контрол

ARCTIS 9 WIRELESS възпроизвеждат кристално чист звук. Контролът им за силата на звука, както и бутонът за спиране на микрофона се намират в лявата част на модела. В добавка от дясната страна слушалките притежават контролер, чрез който може да се балансира аудиото на играта. И двата бутона са изключително удобни за достъпване.

Свободно движение и обхват

Благодарение на безжичния USB предавател за компютър, слушалките дават страхотна свобода, позволявайки да говорим или слушаме музика, докато се разхождаме из стаята. Както показаха и нашите тестове, ARCTIS 9 имат обхват в рамките на 12 метра.

Свободното движение, което осигуряват по този начин, както и удобното им прилягане на главата, ги правят подходящи за дълги игрални сесии. Разбира се те са създадени преди всичко за гейминг, но позволяват и лесно да водим разговори или да слушаме музика, подкасти и друго съдържание, докато се разхождаме из дома. Тестовете в домашни условия показаха, че единствено в банята обхватът се губи отчасти. Важно е да отбележим, че тя е разположена в най-далечния край на апартамента спрямо позицията на лаптопа, с който бяха свързани слушалките, както и че между тях имаше общо две стени.

Издръжлива батерия

Друго много важно предимство за геймърите е дългият живот на батерията на слушалките. Тя осигурява до двадесет часа непрекъсната употреба. Това на практика гарантира активна игра в рамките на едно денонощие само с едно зареждане.

В заключение: След като тествахме слушалките ARCTIS 9, се уверихме, че те са еднакво удобни както за гейминг, така и за провеждането на виртуални служебни срещи. Освен това - заради двойната си безжична свързаност с USB предавател и Bluetooth, този модел е съвместим с повечето устройства на пазара, включително компютри, конзоли и телефони. Това го прави много добър избор за широк кръг от потребители и задачи.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !