Появиха се подробности за бъдещото VR устройство на Apple

Offnews Последна промяна на 26 януари 2021 в 07:09 18881 0

apple-vr-galsses_thumb900_1-1

Apple продължава да работи върху VR и AR прототипи, твърди Bloomberg, разкривайки някои любопитни подробности.

Според изданието, компанията планира да пусне на пазара “устройство за виртуална реалност”, което би могло да дебютира още през 2022 г., а процесорът му ще превъзхожда новия M1 чип на Mac.

Настоящият прототип е направен от плат и е проектиран да поддържа лещи с рецепта, като по този начин ще намалява разликата между дислея и очните ябълки на потребителя. Твърди се, че някои прототипи имат камери за основна AR функционалност, които могат да се използват за проследяване на движенията на ръцете. Това би осигурило на разработчиците по-голяма гъвкавост за съдържанието, което се очаква да работи с персонализираната операционна система с кодово име rOS. То вероятно ще се предлага в собствен магазин.

Компанията обаче е изправена пред някои проблеми с устройството. То изисква вентилатор, което от своя страна увеличава размерите и теглото на ранните прототипи и ги прави неудобни за продължителна употреба. Лещите с рецепта пък, могат да поставят продукта пред регулаторни предизвикателства. Ако Apple използва дисплей с висока разделителна способност, по-добър от конкурентните предложения, това ще оскъпи устройството и ще го направи нишово, като преработения Mac Pro например.

Всъщност всичко това няма значение. Истинската цел на слушалките е да повишат интереса към AR очилата на компанията. Текущият прототип все още е в начална фаза на разработка, която включва базови технологии, а дебютът му теоритично би могъл да е след години. Плановете на компанията обаче, може да се променят, отбелязва Bloomberg и двата продукта да отпаднат изцяло. Към момента изтеклите подробности сочат, че Apple все още не се е отказала от концепцията, която може би стана причина за закупуването на NextVR.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !