Поддръжката на OnePlus 8, 8 Pro и Nord ще приключи през 2023 година

Offnews Последна промяна на 08 декември 2020 в 06:43 4346 0

OnePlus-8-Pro-750x354

OnePlus е една от малкото марки, които винаги са предлагали поддръжка за своите по-стари флагмани. Компанията обещава две години големи актуализации на Android и три години актуализации по сигурността за своите водещи устройства и същото важи и за първия по рода си Nord.

За незапознатите, OnePlus пусна общо шест модела през 2020 година – два в серията OnePlus 8, един OnePlus 8T и три в серията Nord. От тях четири устройства ще се радват на три годишна редовна актуализация, стана ясно след като компанията публикува крайните дати на софтуерна поддръжка.

Информацията идва от страницата OnePlus Security Updates, в която се споменава, че OnePlus ще прекрати поддръжката на Nord през юли 2023 година, а OnePlus 8, 8 5G и 8 Pro ще бъдат поддържани до април същата година, или точно три години след старта им. Не се споменава нищо за OnePlus 8T, но можем да очакваме, че неговата поддръжка ще бъде прекратена през октомври 2023 година и вероятно ще получи само една голяма актуализация на операционната система, тъй като излезе с Android 11, за разлика от останалите модели.

Трябва да отбележим, че не всички устройства на компанията се третират еднакво, защото за бюджетните OnePlus Nord, N10 5G и N100 вече стана ясно, че можем да очакваме само една голяма актуализация на Android и се очаква цикълът им на поддръжка да приключи до ноември 2022 година с две години актуализации по сигурността.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !