Патент на Xiaomi загатва за модулен телефон

Offnews Последна промяна на 18 май 2021 в 13:51 5139 0

modular-smartphone

Модулните смартфони от доста време представляват интригуваща мечта за потребителите, а и за производителите. И досега обаче няма успешно работеща концепция, която да се наложи.

Сега благодарение на LetsGoDigital, които са открили патент в USPTO виждаме, че и Xiaomi е работила или все още работи по подобно устройство. В патента се описва телефон, който е съставен от три части.

Всеки модул включва различни компоненти, включително камера, дъно, батерия и т.н. Свързването става чрез плъзгащ се релсов механизъм, който би трябвало да функционира доста лесно. Когато са свързани, модулите се превръщат в традиционен смартфон.

Разбира се модулните смартфони не са нещо ново, но досега така и не беше открит успешен модел за реализиране. Преди около седем години и Google проучваше подобна възможност с Project Ara, но той така и не беше реализиран.

Сред решенията, които все пак достигнаха до пазара са LG G5, който имаше слот за модули, Fairphone 3 и няколко модела на Motorola със системата Moto Mods. Разбира се патентът на Xiaomi не означава, че компанията със сигурност ще пусне такова устройство.

Идеята зад модулните телефони е проста, като би позволила замяната на определени компоненти без да е необходима покупката на изцяло нов телефон. Практичността зависи и от това какви компоненти са включени в отделните модули.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !