Първите слухове за Pixel 7 вече започнаха да се появяват

Offnews Последна промяна на 21 февруари 2022 в 07:00 455 0

Google-Tensor

Изтичанията за Pixel 7 вече официално започнаха. Всъщност в допълнение към модела от среден клас Pixel 6a, който вече не е тайна преди очаквания му дебют през май, не е изненада, че Google работи усилено върху мистериозна серия Pixel 7 – две устройства от висок клас.

По принцип все още не са изтекли никакви подробности за функции или спецификации на Pixel 7 и Pixel 7 Pro от източници, които обикновено се считат за надеждни. Това е съвсем нормално, когато говорим за две устройства, които са все още на месеци от официалното си представяне.

9to5Google обаче се фокусира върху вътрешна информация, която на пръв поглед може да изглежда тривиална. Две кодови имена и един мистериозен нов процесор.

Какво идва след “Oriole” и ”Raven”? Очевидно “Cheetah” и “Panther”. Ако не виждате връзка между кодовите имена на Pixel 6 и 6 Pro и последните две, за които се предполага, че принадлежат на новата серия Pixel 7, то може би тя се крие в скоростта и мощта, които се предполага, че ще са в сила и за следващото поколение мобилни устройства от висок клас на Google.

Всъщност Pixel 6 беше изцяло нова глава в еволюцията на телефоните Pixel, а от своя страна устройствата Pixel 7 биха могли да обърнат още една страница с помощта на второто поколение собствен чип Tensor с модем Exynos 5300. За разлика от Exynis Mode, 5123, вграден в Tensor, който Samsung преди това използва за собственото си семейство Galaxy S20, 5300 все още не е пуснат или обявен и около него витае пълна неизвестност.

За жалост не знаем кой знае колко за мистериозния чип Tensor от второ поколение, освен неговият номер на модел GS201, гореспоменатите кодови имена “Cheetah” и “Panther”. Въпреки, че има смисъл Google да работи усилено както самостоятелно, така и заедно със своя ключов партньор Samsung, за подобряване на необработената мощност и клетъчната свързаност на следващите си топ устройства, определено има и други области, върху които гигантът трябва да се съсредоточи в следващите месеци.

Има сравнително малък шанс Pixel 7 и 7 Pro да получат авангардна селфи камера под дисплея, за да се опитат да отклонят вниманието от Galaxy S22 и iPhone 14. Много по-вероятно е Google просто да продължи да подобрява производителността на своите вече изключителни камери, като най-малкото поддържа миналогодишния звезден живот на батерията и почти ненадминатата острота на екрана.

Може би най-важното е, че просто бихме искали да видим всички страхотни компоненти събрани от копринено гладък софтуер, който да работи безпроблемно повече от няколко седмици. Това звучи просто, но всъщност е тест за зрялост, който Google трябва да премине, за да докаже, че наистина може да се конкурира с Apple и Samsung на ключови пазари.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !