Първият смартфон от Nothing - какво знаем за него

Павлин Луканов Последна промяна на 01 юли 2022 в 13:31 1373 0

Nothing Phone 1

Снимка Nothing

Nothing Phone (1)

За китайската компания Nothing е необходима малко повече предистория. Стартъпът е създаден от Карл Пей, който най-вероятно е познат на много от вас като съоснователят на популярния смартфон бранд OnePlus. Пей прилагаше нестандартни маркетингови трикове и практики, за да популяризира едноимените умни телефони, като на практика те създадоха класа убийци на флагмани.
През 2020 г. той обяви, че напуска OnePlus, а малко след това основа стартъпа Nothing. Първоначално нямаше много информация за предмета на дейност на новата компания, но в последствие научихме, че тя ще предлага потребителска електроника с нестандартен дизайн и ще създаде цяла екосистема от продукти. Цел, която преследват почти всички големи играчи на пазара, от Samsung, през Huawei, до Xiaomi.

Първият ѝ продукт бяха слушалките ear (1), които наистина предлагат интересна визия с полупрозрачен корпус и на практика прозрачен кейс за зареждане. На фона на това моделът дава качествен звук, но има и някои неприятни проблеми, основно със сензорите за засичане на това дали носите слушалките.

Nothing не планира да спира само с тях и планира 12 юли да организира събитие, на което да бъде премиерата на първия ѝ смартфон – phone (1). Освен нето, изглежда ще видим и нов вариант на слушалките. Те може да са с името ear (1) Stick, като до голяма степен запазват дизайна на актуалния модел, но са в по-издължена правоъгълна кутийка за зареждане.

Какво ще предлага дългоочаквания Nothing phone (1), който очакваме на 12 юли? В типичен за Пей стил, компанията вече пусна предварително доста информация за него. Така например знаем, че той ще използва операционна система Android 12, но с персонализирания интерфейс Nothing OS. Той има отличителен дизайн и ще включва значително по-малко предварително инсталирани приложения. Практика, подобна на старите версии на OnePlus. Освен това се предвиждат три години обновления на операционната система и четири по отношение на сигурността.

Беше разкрита и визията на модела, който изглежда ще се предлага в два цвята, бял и черен. Той ще предложи прозрачен заден капак, като през него се виждат модулът с основната камера и намотката за безжично зареждане. По-интересното обаче е наличието на светлинни елементи, които да придават допълнителни ефекти на дизайна. Те ще показват наличието на известия и ще могат да бъдат персонализирани при обаждане от избрани контакти. Освен това ще има индикация за нивото на заряд при зареждане.

Моделът няма да използва чипсет от най-висок клас, като в това отношение е заложено на персонализиран Snapdragon 778G+, който обаче би трябвало да предложи доста добра производителност. Сред останалите параметри може да видим още 120 Hz OLED екран, основна камера с 50MP сензор и батерия с капацитет 4500 mAh и бързо зареждане до 45 вата. Моделът ще поддържа и безжично зареждане.

От компанията вече продават устройството с предварителна заявка и с покани, като процесът продължава до 11 юли. Това е с цел да бъде предизвикан по-голям интерес. Макар да няма официална информация за цените на модела, те се появиха предпремиерно в Amazon. Ако се окажат точни, версията с 8GB RAM и 128GB място за съхранение ще струва 469 евро, а тази с 12GB + 256GB ще е с цена 550 евро.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !