OPPO и Kodak работят върху устройство с две 50 мегапикселови камери

Offnews Последна промяна на 09 септември 2021 в 06:16 189 0

Digital-Chat-Station-OPPO-Kodak-Camera-1-641x291

Изглежда, че сътрудничеството между ОЕМ производители на Android устройства и известни производители на камери се превръща в тенденция. За пръв път това се случи през 2007 година, когато Nokia работи с немската компания Carl Zeiss, създавайки невероятната камера на Nokia N95.

Други примери за това са сътрудничествата на Huawei с Leica и OnePlus с Hasselblad. Последните слухове предполагат, че този път OPPO и Kodak работят върху устройство с две 50 мегапикселови камери.

Според Digiatl Chat Station следващият флагман на OPPO ще пристигне с два сензора за камера Sony IMX766. В допълнение докладът предполага, че китайският производител работи заедно с Kodak по устройство, което ще отдаде дължимото на класическия дизайн на Kodak 35.

Идеята е да има основен 50 мегапикселов 1/1.5 инчов сензор и 50 мегапикселов ултраширок. Тези два сензора могат да бъдат придружени от 13 мегапикселов 2х телефото и 3 мегапикселов макро.

Преди да се развълнувате прекалено от това ново сътрудничество, ще напомним, че то не означава непременно, че ще получим невероятни снимки от следващия флагман на OPPO. Някои компании успяха да осигурят изключителна производителност на камерата, докато други просто са разочарование.

Лесно може да се говори за успеха на сътрудничеството на Nokia и Zeiss или Huawei и Leica, докато след това имаме най-новата серия OnePlus 9 с камери Hasselblad, които обаче се определят просто като маркетингов трик. Разбира се не твърдим, че OPPO и Kodak ще се провалят и с нетърпение очакваме резултата от това ново сътрудничество.

Да не забравяме и, че в света на технологиите има страхотен хардуер и софтуер, който позволява намесата на AI и обработка на изображенията, която вече е основна част от процеса. Би било интересно да се замислим защо в момента Apple, Google и Samsung имат най-добрите камери в света, при това без сътрудничество с известни във фотографията марки.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !