Най-големият индийски телеком разработва евтин лаптоп с Android

Offnews Последна промяна на 07 март 2021 в 10:00 8176 0

Макар да започна дейността си едва през 2016, Reliance Jio вече е най-големият телеком в Индия. Благодарение на него дигиталните услуги с планове с мобилни данни в страната са сред най-евтините в Света.

Това обаче не означава, че компанията не търси активно и нови начини за развитие. Тя предлага и хардуер, включително евтини 5G телефони и VR очила.

Това обаче, което ни грабва вниманието е евентуален лаптоп с Android, който използва чипсет от Qualcomm. За разработката на подобно устройство съобщават XDA Developers, като името му изглежда е JioBook.

Възможно е той да бъде представен по-късно през годината. Вместо да използва Chrome OS, която е подходяща за по-слаб хардуер, лаптопът ще работи под преработена версия на Android 10 с името JioOS.

Прототипът на лаптопа използва чипсет Snapdragon 665, който е наличен в редица телефони от ниския клас. Той има вграден 4G модем, което го прави подходящ за работа с мрежата на телекома.

Тестват се варианти с 2GB RAM + 32GB памет за файлове и 4GB + 64GB. Открито изображение на лаптопа показва доста базово устройство. Изглежда вероятно този лаптоп да е с доста ниска цена и да е насочен към потребителите, които иначе не биха могли да си позволят преносим компютър.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !