Moto Razr 2022 изглежда като достоен конкурент на Galaxy Z Flip4

Павлин Луканов Последна промяна на 11 август 2022 в 14:55 5462 0

Motorola Razr 2022

Снимка Motorola

Motorola Razr 2022

След като вчера Samsung представи новите си смартфони със сгъваеми екрани, Galaxy Z Fold4 и Flip4, днес е ред на Motorola. Компанията анонсира в Китай Moto Razr 2022, заедно с Moto X30 Pro и Moto S30 Pro, които обаче няма да засягаме на този етап. Новото сгъваемо предложение на компанията определено буди интерес, но засега няма яснота дали ще го видим извън Китай.

В случая става дума за модел от висок клас, който спокойно може да се конкурира с Galaxy Z Flip4. Досега серията залагаше на среден клас чипсети, но тук е използван актуалният Snapdragon 8+ Gen 1. Отчитаме още значителни подобрения при основния екран, батерията и камерата. В разгънато състояние телефонът е с дебелина 7.62 мм, а теглото му е 200 гр.

Основният екран е с pOLED панел с диагонал 6.7 инча, резолюция Full HD+ и впечатляващата честота на опресняване до 144 херца. Премахнат е прорезът за селфи камерата, като тя е поставена в отвор. Няма я и брадичката с четец на отпечатъци, а той е под екрана. Сред останалите му характеристики са още DC затъмняване и поддръжка за HDR10+. На капака има друг pOLED екран, който е с диагонал 2.7 инча.

Сгъваемият механизъм е от трето поколение и е по-тънка, като може да застане и в полу-сгъната позиция.
Освен флагманския чипсет има още до 12GB RAM и 512GB вградена памет. Батерията е с капацитет 3500 mAh с поддръжка за бързо зареждане до 33 вата. В софтуерно отношение е заложено на Android 12 с MyUI 4.0. Налични са още стерео високоговорители с Dolby Atmos.

Основната камера, която може да се използва и за селфита чрез помощния екран, също търпи значително подобрение. Главният сензор е 50-мегапикселов и с оптична система за стабилизация на изображението. Освен него има и 13MP с ултраширокоъгълен обектив. Иначе селфи камерата е 32-мегапикселова.

Както вече стана ясно, телефонът дебютира в Китай, но все пак очакваме да го видим и в други региони. Цените варират от 5999 юана (1686 лв.) до 7299 юана (2051 лв.) според памет конфигурацията. Ако устройството достигне и до други региони, цената най-вероятно ще е по-висока.
Ще е интересно да съпоставим новия модел с този на Samsung в реални условия, което ще зависи и от международната цена на Razr 2022.

Изглежда обаче предложението на Motorola може да се окаже достоен конкурент срещу доминиращата на пазара Samsung. Също така по-късно днес и Xiaomi ще анонсира нов сгъваем модел, който обаче най-вероятно ще е позициониран срещу Galaxy Z Fold4 – Mix Fold 2.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !