Samsung има нов "фенски" смартфон - Galaxy S23 FE

Павлин Луканов Последна промяна на 04 октомври 2023 в 14:56 1260 0

Galaxy S23 FE

Снимка Samsung

Samsung Galaxy S23 FE

Samsung представи няколко нови устройства в т.нар. си "фенска" линия или Fan Edition (FE) в началото на октомври. Става дума за смартфона Galaxy S23 FE, таблетите Galaxy Tab S9 FE и Tab S9 FE+, както и безжичните слушалки Galaxy Buds FE.

Първо поглеждаме по-детайлно към смартфона, тъй като той разбира се предизвиква и най-голям интерес. Започвайки от дизайна, моделът е на практика идентичен със стандартния Galaxy S23, но рамките около дисплея са доста по-дебели. Иначе основната камера е с отделни сензори, а не в единна секция. Страничната рамка е леко извита, а хардуерните бутони са отдясно.

Моделът включва сертификация за прахо- и водоустойчивост IP681, като се предлага в лилав, черен бял и зелен цвят. Той има плосък Dynamic AMOLED 2X дисплей с диагонал 6.4 инча, резолюция Full HD+ и адаптивна честота на опресняване от 60 до 120 херца. Добавена е технологията Vision Booster, която автоматично засича околната светлина и прилага настройки за свойствата на картината. 10-мегапикселовата селфи камера е в отвор в горната час.

Чипсет според региона

Samsung залагат на 4-нанометров чипсет, който зависи според региона и в Европа почти сигурно ни очаква Exynos 2200. Към него има 8GB RAM и 128/256GB памет за файлове, без слот за памет карта. Батерията е с капацитет 4500 mAh. В комплекта няма зарядно, но се поддържа технология за бързо зареждане до 25 вата, позволявайки зареждането до 50% за половин час. Поддържа се и безжично зареждане.

Основната камера е тройна и включва 50MP главен сензор, 12MP с ултраширокоъгълен обектив и 8MP с телефото оптика за 3-кратен оптичен зуум. От компанията са добавили и оптична система за стабилизация на изображението. Сред особеностите тук са Pro режим с възможности за регулиране на скоростта на затвора, бленда, ISO и др.

Сред останалите характеристики са 5G, LTE, Wi-Fi 6E, Wi-Fi Direct, Bluetooth v5.3 и NFC безжична свързаност. В софтуерно отношение е използвана Android 13, като от компанията обещават четири основни обновления на операционната система и пет години поправки за сигурността. Цената на новия модел е 599 долара (1118 лв).

Galaxy Tab S9 FE и Galaxy Buds FE

Както стана ясно, има и нови FE таблети и слушалки. При таблетите попълненията са Galaxy Tab S9 FE и S9 FE+. Те са съответно с 10.9-инчов и 12.4-инчов екран с резолюция до 90 херца и включват технологията Vision Booster. Устройствата имат сертификация IP68, а FE+ предлага до 20 часа видео плейбек с един заряд на батерията.

В комплект идва и стилус S Pen, който също е с рейтинг IP68. Налични са редица приложения, включително Goodnotes, LumaFusion, Clip Studio Paint и др. Тук има опция за разширяване на наличната 128/256GB памет за файлове с до 1TB памет карта. Има още 6/8GB или 8/12GB RAM. Galaxy Tab S9 FE ще е с цени от 449 долара (838 лв.) в зелен, сребрист, сив и лилав цвят.

Galaxy Buds FE са напълно безжични слушалки от тип тапи и включват технология за активно шумопотискане (ANC) и околен звук (Ambient Sound). Освен това е заложено на автоматично персонализиране на технологията за „beamforming“ за системата от микрофони, по три на слушалка. Има също така решение с изкуствен интелект Deep Neutral Network (DNN), коеот отделя гласа от фоновия шум.

Galaxy Buds FE дават до 8.5 часа плейбек с един заряд и общо до 30 часа с батерията в кейса. Моделът ще се предлага за 99 долара (185 лв.) в графит и бял цвят.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !