Mojo Vision показа AR контактни лещи

Offnews Последна промяна на 22 януари 2021 в 07:17 6749 0

Mojo-Vision-Lens-02

Mojo Vision представи интелигентни контактни лещи, които показват съобщенията директно пред погледа ви, без да се налага да поглеждате телефона си. Те спечелиха Last Gadget Standing по време на CES 2021 и се поставят в очите, за да слеят дигиталната информация със света около вас.

Лещите имат малък дисплей за получаване на важна информация и ви позвоялват да не се разсейвате във всяка ситуация. Mojo Vision Lens използват AR данни и могат да ви упътват по време на движение, да ви показват нотификации, докато изнасяте презентация, да прожектират клипове и изображения в зрителното ви поле. С тях имате достъп до всякаква информация, използвайки интернет.

Впечатляващо е, че лещите дори разбират, че сте активни в реално време, за да не ви разсейват в този момент. Като цяло технологията може да осигури хендсфри решение за ежедневни задачи, за които обикновено ползвате телефона си.

Подобни възможности разбира се вече се предлагат от AR слушалките, но те са неудобни за носене в социална среда. За сметка на това хората няма как да разберат, че носите Mojo Vision Lens, освен ако сами не им кажете. Лещите не пречат, а предлагат всички изброени по-горе предимства, показвайки ви информацията, от която имате нужда.

Устройството осигурява безопасно и персонализирано прилепване, а обективът лежи върху бялата част на окото, без да докосва роговицата. Той е с размер от половин милиметър в диаметър за максимален комфорт и се приспособява към окото ви, за да се избегне подхлъзване или завъртане по време на движение.

https://www.youtube.com/watch?v=TzVAMRe3kmA&feature=emb_logo

За допълнителна безопасност, компанията проектира обектива с патентована технология, която увеличава максималното количество кислород, получавано от окото – важен компонент за доброто здраве на очите ви.

Функцията AR изчезва, когато не я използвате. Всъщност тя е създадена, за да подобри визията ви, добавяйки полезна информация, вместо да ви бомбардира с данни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !