WhatsApp разработва анимирани стикери и емотикони

Мария Иванова Последна промяна на 23 април 2023 в 16:18 1250 0

WhatsApp Emoji

Снимка WABetaInfo

WhatsApp разработва анимирани стикери и емотикони

Потребителите на популярното чат приложение WhatsApp, собственост на Meta, скоро ще могат да споделят анимирани емотикони помежду си. Новината съобщи специализираният сайт WABetaInfo, който забеляза новата функция в бета версията на WhatsApp Desktop. Очаква се функцията да направи своя дебют в някоя от бъдещите актуализации на приложението и скоро да се появи във версии за десктоп, Android и iOS.

GIF, публикуван от WABetaInfo, показва как изглежда новото анимирано емоджи на WhatsApp. То изобразява лице с парти шапка и свирка, което се върти и подскача. Очаква се тази анимирана версия да замени статичното изображение на конкретно емоджи в чат приложението.

За новата си функция WhatsApp използва библиотеката oт анимирани емотикони Lottie, което я прави относително ефективна по отношение на размера на файла. Твърди се, че тези емоджита са с малки размери на файловете и могат да бъдат мащабируеми, без да се губи качеството на изображението. Освен това файловият им формат е оптимизиран за мобилни устройства, което гарантира, че функцията няма да повлияе отрицателно на производителността на приложението при устройства от нисък клас.

Очаква се обаче анимираните емотикони да се изпращат по подразбиране, което не дава на потребителите контрол върху опцията и може да е проблем за онези от тях, които имат предпочитания към по-статичен и плосък изглед. По подразбиране ще бъде изпращано анимирано емоджи, в случай че анимираната версия за него е налична, което означава, че потребителите е възможно да не могат да деактивират функцията (освен ако компанията не добави превключвател в настройките).

Анимираните емотикони вече съществуват в някои популярни чат приложения като Messages на Google и iMessage на Apple. Основният конкурент на WhatsApp - Telegram - също предлага множество начини за изразяване емоциите на потребителите, включително анимирани емотикони, реакции и възможност за конвертиране на видео в стикери. Абонатите на Telegram Premium дори имат достъп до ексклузивни анимирани стикери и реакции.

Очевидно на WhatsApp предстои да наваксва забавянето си в този процес. Притежаваното от Meta приложение вече предлага голямо разнообразие от емотикони, GIF файлове, стикери и реакции, с които потребителите могат да покажат своите емоции. Добавянето на анимирани стикери и емотикони обаче се очаква да направи използването му по-приятно.

Припомняме, че през декември миналата година WhatsApp пусна аватари в своите приложения за iOS и Android - функция, която позволява на потребителите да създават персонализирана версия на себе си. Подобно на Snapchat, те могат да създават аватари в стил Bitmoji, които да използват вместо профилна снимка или като част от персонализирани стикери, показващи различни техни емоции и действия.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !