Към днешен ден са продадени 200 милиарда чипа с ARM архитектура

Offnews Последна промяна на 20 октомври 2021 в 16:58 538 0

ARM

Броят на звездите в нашата галактика е около 200 милиарда

Изпълнителният директор на ARM Саймън Сегарс (Simon Segars) съобщи в официалния блог на компанията, че към днешен ден партньорите на ARM са продали над 200 милиарда чипа, базирани на едноименната процесорна архитектура. Към днешен ден на всяка една секунда се произвеждат около 900 от тези чипове, а за преминаването на тази психологическа бариера са били необходими 30 години.

Първите 100 милиарда ARM чипове са продадени през последните пет години, като една осма част от тях са слезли от поточните линии през 2020 година. Това ускорение на продукцията красноречиво подсказва за стремителното развитие на тази индустрия. Към сферата на мобилните връзки и смартфоните, където масово се използват ARM чиповете, сега се присъединиха изключително важните индустрии на AI, HPC, 5G и IoT, които вече са неразривно свързани чрез ARM архитектурата.

ARM е една от малкото компании, която предлага технологии, способни да задействат на практика всяко електронно устройство. Процесорните ядра Cortex и графичните ускорители Mali се използват в огромен брой SoC, контролери, микроконтролери и графични процесори от хиляди разработчици от целия свят.

Аналитичната агенция Strategy Analytics прогнозира, че приходът от SoC за лаптопи, базирани на ARM процесори, през 2021 година ще нарасне тройно в сравнение с 2020 година и ще достигне 949 милиона щ. долара. Аналитиците заявиха, че до края на тази година ARM процесорите ще завземат 10% от пазара на лаптопите.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !