Intel с планове отвъд 3-нанометровите чипове

Offnews Последна промяна на 05 август 2021 в 09:57 614 0

Untitled

По-рано през годината Intel обяви, че планира да си завърне лидерството по отношение на производството на компютърни процесори. Сега Главния изпълнителен директор на компанията, Пат Гелсингер и старши вицепрезидентът по технологични разработки, Ан Келехър споделят как очакват да стане това.

За начало компанията ще смени имената на производствените си технологии. След 10nm Enhanced Superfin се преминава към решение под името 7. Отвъд този 7-нанометров процес се цели въвеждането на значително продуктово обновление ежегодно.

През есента се очаква въвеждането на чипове Alder Lake, които включват високопроизводителни и ефективни ядра. След това се планира преминаване към 4-нанометрови чипове Meteor Lake с нов дизайн, който ще използва 3D технологията Foveros.

Отвъд това Intel ще въведе EUV базиран 3-нанометров процес. След това се планира навлизане в ерата на Ангстрьом с 20A, който ще бъде последван от 18A.

Предстои да видим как ще се развият плановете на компанията. Ако можем да съдим по миналото то е възможно да видим изоставания от пътната карта.

При всички положения ще е интересно преминаването в ерата на Ангстрьом където транзисторите ще са с още по-малки размери.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !