Mastercard и Visa се отказват от партньорството с Binance

Стефан Николов Последна промяна на 26 август 2023 в 13:52 601 0

Binance

Снимка Binance

Mastercard и Visa се отказват от партньорството с Binance

Mastercard Inc. и Visa Inc. се оттеглиха от партньорството си с Binance, дистанцирайки се от платформата за криптовалути, която е застрашена от регулаторните органи от целия свят. Visa спря да издава нови кобрандирани карти с Binance в Европа още през месец юли, съобщи представител на Binance. Междувременно Mastercard Inc. през септември изцяло ще прекрати партньорството си за издаване на банкови карти съвместно с Binance. Mastercard отказа да посочи каква е причината за този ход. Visa не отговори на исканията на медиите за коментар.

Binance е подложена на сериозен мониторинг от страна на финансовите надзорни органи от целия свят, като натискът се засилва на фона на репресиите срещу индустрията след поредицата от фалити и скандали през изтеклата една година. Компанията и нейният главен изпълнителен директор Чангпенг "CZ" Джао бяха съдени от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) за нарушаване на правилата за ценните книжа, както и от Комисията за търговия със стокови фючърси (CTF) за заобикаляне на правилата за предоставяне на достъп на американските потребители до криптовалутната борса. Компанията оспори обвиненията в съда.

Действията на Visa и Mastercard са поредният удар върху усилията на Binance да стъпи на масовия пазар и идват в момент, когато тя се оказва все по-изолирана от традиционната финансова система.

През февруари Binance бе отрязана от банковата система на САЩ, а през месец май изгуби възможността за приемане на някои банкови преводи в Австралия. Съвсем наскоро Binance реши да закрие едногодишния продукт с име Binance Connect, който даваше възможност на бизнеса да приема криптовалути чрез платформите на Visa и Mastercard. Bloomberg допълва, че нейният банков партньор в Европа през месец септември ще спре да предоставя всички услуги, ще спре и поддръжката.

Binance Card, лансирана като част от стремежа да се насърчи по-широкото приемане на криптовалутите, дава възможност на потребителите на криптоборсата да плащат основните ежедневни разходи със своите криптовалутни средства. Да напомним, че програмата Binance Visa Card бе представена през септември 2020 г.
Решението на Mastercard ще засегне всички четири програми за кобрандирани карти с Binance в Аржентина, Бразилия, Колумбия и Бахрейн, считано от 22 септември, се казва в изявлението на безспорния гигант в областта на кредитните карти, изпратено чрез имейл. Binance заяви в публикация в социалната платформа X, известна преди като Twitter, че съвсем малко - под 1% от потребителите в Латинска Америка и Близкия изток ще бъдат повлияни от решението и че сметките на Binance в световен мащаб не са засегнати.

Mastercard заяви, че няма влияние върху никоя друга програма за кредитни карти в криптовалута. Настъпващият период на ликвидация ще даде възможност на картодържателите да конвертират всички авоари в портфейлите си в Binance, казаха още от компанията.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !