HTC представи тракер за китката за Vive Focus 3

Offnews Последна промяна на 06 януари 2022 в 07:22 481 0

vive-wrist-htc

По време на CES 2022 HTC представи тракер за китката за дебютиралия миналата година Vive Focus 3. Тракерът ще проследява ръката на потребителя, тъй като правилното проследяване е едно от най-важноте неща във VR.

Всъщност VR устройствата идват с изящни контролери, които играчите използват, за де следят ръцете си, но изглежда HTC иска да ги рационализира още повече. Тракерът за китка за Focus 3 ще заеме именно мястото на ръчния контролер.

Според компанията той е с около 85% по-малък и 50% по-лек от стандартния контролер. Ясно е, че НТС работи върху това използването на VR слушалки да се чувства максимално естествено. Тракерът може да е полезен за хора, които не обичат да държат контролер, когато използват своя Focus 3.

HTC обясни как Focus 3 ще следи тракера на китката. Vive Focus 3 използва бордови камери за проследяване на движенията на потребителя, което може да е проблем в някои случаи. Въпреки това тракерът на китката има няколко невидими светодиода върху себе си, които слушалката може да види. Това ще увеличи нейната прецизност.

Този метод създава множество лесни за откриване точки, за да помогне на слушалката да определи позицията на тракера. Когато той е извън полезрението й, ще предскаже къде се намира.

Vive Focus 3 бяха представени миналата година. Те са създадени за бизнес цели, а повечето хора ги използват, за да правят бизнес в метавселената. Така те нямат типичните контролери за игри, но това, което ги прави уникални е, че са самостоятелни. Не е нужно да бъдат свързани към компютър или конзола, за да видите нещо. Устройството е оборудвано с дв 5К дисплея, добавящи до над 5 900 000 пиксела на око.

Самите Vive Focus 3 струват 1300 долара, а тракерът за тях ще се продава за 129 долара и ще стартира в началото на тази година.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !