CES 2023: LG представя ново поколение OLED телевизори

Стоян Ненов Последна промяна на 03 януари 2023 в 16:56 1926 0

LG OLED TV

Снимка LG

CES 2023: LG представя ново поколение OLED телевизори

Най-голямото изложение за потребителска електроника в света започва тази седмица в Лас Вегас. То отново ще бъде мястото за дебют на множество нови устройства от стотици производители. Сред тях ще е и LG, Като компанията ще представи доста нови предложения, включително новото поколение OLED телевизори. Първите модели вече са обявени от южнокорейския гигант.

OLED телевизорите са смятани за предлагащи по-добро качество на картината от другите видове матрици като общи показатели. Една от малко по-слабите им страни е яркостта, но с времето производителите постепенно усъвършенстват и този аспект. Новото поколение LG G3 например ще предложи с до 70% по-голяма яркост спрямо своите предшественици чрез технологията Brightness Booster Max.

Телевизорът има амбицията да предложи еквиваленти и дори по-добри резултати спрямо сходни OLED модели на конкурентни производители. Все още обаче ще е малко назад от други технологии като mini-LED, които предлагат значително по-голяма яркост.

G3 ще използва и шесто поколение на процесора си, който е оптимизиран и за работа с изкуствен интелект. Дизайнът на корпуса също е леко обновен. Рамката около дисплея е максимално тънка, а задната част е преработена така, че да застава възможно най-близо до стената, когато телевизорът е монтиран на нея.

Обновена е и софтуерната платформа на телевизора, която ще предлага персонализирани препоръки за съдържание, „селекция“ от последните трендове и др. Функцията AI Concierge позволява всеки член на домакинството да има собствен профил, а системата ще подбира съдържание индивидуално за всеки според личните му предпочитания, търсения и навици. Самият софтуер е базиран на webOS на LG, като ще има и подобрения в дизайна на интерфейса.

LG казва, че новите модели са и първите със сертификат QMS-VRR. Иначе казано, това е ускорена система при превключване от един HDMI източник на видео към друг. При стандартните телевизори, обикновено се показва черен екран за 2-3 секунди, докато системата превключи към новия източник. С новата система това става доста по-бързо, без нуждата от такъв екран. За да може да работи тя обаче, е нужно да се използват HDMI 2.1a портове и устройството-източник също да поддържа технологията.

Другият модел ще е LG C3. Всеки от тях ще се предлага в няколко различни размера. За тях обаче LG не разкрива много подробности. Вместо това обръща внимание повече на G3, който ще има три модела – с 55-, 65- и 75-инчов дисплей. Резолюцията им ще е 4K. C3 също ще е с 4K резолюция.

Очаква се и трети модел – Z3 OLED, който ще предлага 8K резолюция и това ще е първият подобен на LG. Той и C3 няма да предлагат технологията за максимум яркост, но ще имат същия процесор, както и подобрената система AI Sound Pro за виртуален съраунд звук през вградените говорители на устройството.

LG ще представи повечето подробности за телевизорите си по време на CES 2023. Това ще включва както описание на всички технологии, така и цени и наличности на устройствата.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !