Apple Watch Ultra е по-голям, по-здрав и с по-издръжлива батерия

Павлин Луканов Последна промяна на 08 септември 2022 в 15:54 1374 0

Apple Watch Ultra

Снимка Apple

Apple Watch Ultra

Вчера се състоя дългоочакваната премиера на редица нови устройства на Apple, включително и смартфоните в серията iPhone 14. Освен това обаче компанията анонсира и новите си смарт часовници и това са Watch Series 8, Watch SE и Watch Ultra. Трябва да отбележим, че слуховете сочеха, че последният от тях ще се появи под името Watch Pro.

Именно Watch Ultra е най-интересното попълнение, като с него се създава изцяло нова категория за компанията. Моделът е лесно различим от останалите, като има 49-милиметрова конструкция от титан, както и повдигнат ръб за по-голяма защита на дисплея. Говорейки за екрана, той е покрит със сапфирено стъкло и е най-яркият досега сред часовниците на компанията, достигайки 2000 нита, което е впечатляващо.

Специално за по-големия екран е създаден и нов циферблат с името Wayfinder. Той може да показва повече информация и има възможност за персонализиране в зависимост от различната околна среда, в която се намирате.

Интересно е да отбележим добавянето на нов Action бутон в оранжев цвят отляво на конструкцията. Той може да бъде настроен да стартира Workouts, Compass Wayponts или Backtrack (обратно проследяване на маршрута). Тук има и допълнителен високоговорител с мощност 86 децибела, който е подходящ за звукова сигнализация при извънредни ситуации.

От другата страна на корпуса са поставени познатите ни основен бутон и дигитална коронка, които обаче са с по-големи размери, а това ги прави удобни за работа и с ръкавици. Часовникът разполага с три микрофона, а целта е постигане на по-качествени разговори дори при наличието на вятър.

Благодарение на по-големия размер на устройството, очаквано има и по-голяма батерия. Тя дава до 36 часа издръжливост с един заряд в нормални условия. Предвиден е и по-ефективен режим, даващ до 60 часа, като той ще се появи по-късно през годината. Що се отнася до издръжливостта, Watch Ultra е пригоден за екстремни температури от -20° C до 55° C, отговаря на стандарта MIL-STD-810H и има сертификации WR100 и EN 13319 за водоустойчивост. Това означава, че моделът е подходящ и за гмуркане, а за целта има и специализирано приложение.

Новото попълнение има и три вида каишки, Trail Loop, Alpine Loop и Ocean Band. Часовникът предлага GPS и клетъчна свързаност, като цената му е 799 долара в САЩ, където продажбите започват на 23 септември.

Apple Watch Series 8 и Watch SE

Освен новия Ultra модел, компанията представи още Watch Series 8 и Watch SE. Първият от тях е почти идентичен с предшественика си Series 7, но използва новия чип S8 и разполага със сензори за температура, засичане на катастрофа и ултра нискоенергиен режим. Температурните сензори могат да отчитат температурата на кожата на всеки пет секунди, използвайки комбинация от два сензора, единият под екрана, а другият - в долната част на корпуса. Така могат да бъдат засичани промени до 0.1° C и е възможно засичането на овулация и отклонения от месечния цикъл на жените.

Засичането на катастрофи функционира чрез 3-осов жироскоп и нов акселерометър. При отчитане на катастрофа Watch Series 8 автоматично ще извести службите за спешна помощ и определени от вас контакти.

Watch Series 8 предлага до 18 часа издръжливост с един заряд при използване на always-on display, автоматично проследяване на дейността, засичане на падане и др. Има и опционален нискоенергиен режим за до 36 часа.

Apple Watch Series 8 се предлага в четири цвята, Lunar, Astronomy, Metropolitan и Modular, като конструкциите са от изцяло рециклиран алуминий. Има и три варианта в стоманени конструкции. Цените са 399 долара за GPS версията и 499 долара за варианта с клетъчна свързаност. Продажбите са САЩ започват на 16 септември.

Последното ново попълнение е Apple Watch SE, който също използва чип S8, но липсват сензорите за температура. Поддържа се и засичането на катастрофи. Корпусът на новия модел е изцяло от рециклиран алуминий, а цените са от 249 долара за GPS варианта и 299 долара за този с клетъчна свързаност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !