Google разкри някои тайни за Pixel 6 в новата бета версия на Android 12

Offnews Последна промяна на 13 август 2021 в 05:51 224 0

google-pixel-6-pro

След множество слухове и спекулации Google обяви подробности за серията Pixel 6 преди няколко дни, потвърждавайки новия дизайн, тройната камера и собствения чип Tensor. Пълният набор спецификации, цени и дати на пускане ще бъдат обявени през есента, по време на пресконференция.

Течовете обаче няма да спрат само защото Google направи предварително съобщение. Нов доклад разкрива още тайни за Pixel 6 в последната бета версия на Android 12.

Серията Pixel 6 ще отбележи тясното сътрудничество между Google и Samsung. Според съобщенията южнокорейският гигант произвежда персонализирания чип Tensor за Google. OLED панелите за двата телефона също вероятно ще дойдат от Samsung, но компанията няма да спре до тук, що се отнася до предоставяне на компоненти за устройствата Pixel 6 и Pixel 6 Pro.

Последната версия на Android 12 показва, че Samsung ще достави и основната камера за серията Pixel 6, както и 5G модема. Google пусна четвъртата бета версия на Android 12 в сряда, достигайки етапа на стабилност на платформата.

XDA Developers обясняват, че целта на изданието е да предостави на разработчиците финализирани приложни програмни интерфейси (API) и поведение, насочено към приложенията, така че те да могат да подготвят своите апликации за стабилната версия. Версията включва и актуализации на няколко приложения, които разкриват нови тайни за серията Pixel 6.

Новото приложение Google Camera съдържа препратки към основната камера на Pixel 6. Това е широкоъгълна камера, с която ще са оборудвани и двата модела. Според приложението това ще е 50 мегапикселовия сензор Isocell GN1 на Samsung. Компанията обяви този сензор миналата година заедно с поддръжката на по-бърз автофокус Dual Pixel.

Същият разработчик посочва, че Google ще използва и 5G модем на Samsung. Това е Exynos 5123, който е съпоставен с множество устройства. Кодът идентифициращ тези устройства е криптиран, но разработчикът е успял да декриптира информацията. Exynos 5123 може да се предлага в пет устройства на Google с кодови имена включващи Oriole, Raven, Passport и Slider. Има и пето неизвестно устройство, но Oriole и Raven са кодовите имена на Pixel 6 и Pixel 6 Pro. Passport пък е кодовото име за първите сгъваеми телефони Pixel.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !