Google е отказала поръчки от доставчици за Pixel Fold

Offnews Последна промяна на 16 ноември 2021 в 06:40 198 0

Google-Pixel-Fold-Render

Според Digital Supply Chain Consultants, Google е потвърдила пред множество източници по веригата за доставки, че нейният Pixel Fold е отложен и няма да бъде пуснат на пазара. Въпреки, че някои търговци съобщават за анулиране, докладът не посочва ясно дали устройството е отменено или отложено за неопределено време.

DSCC потвърждава чрез свои източници от веригата за доставки, че Google е решила да не пуска Pixel Fold на пазара. Не и през 2021 и първата половина на 2022 година, според съобщенията.

Според същите източници компанията вярва, че “продуктът няма да е толкова конкурентноспособен, колкото трябва”. DSCC уточнява, че според данните Google е отменила поръчките си за части.

Трудно е да се каже какво точно смята да прави гигантът със своя Pixel Fold, особено след като дори не е обявил официално, че работи по сгъваемо устройство. Точно като слуховете за създаването му и този доклад всъщност е спекулация.

Google може би смята, че не е подходящият момент да се конкурира в нишата на сгъваемите устройства във време, когато веригите за доставки все още страдат от ограничения. В същото време цената на много компоненти се е увеличила през последните няколко години, което прави предизвикателството още по-голямо.

Обявяването на Android 12L беше знак, че Google се ангажира повече с изживяването за устройства с по-голям или сгъваем форм-фактор. Pixel Fold щеше да включва същата настройка с двойна камера като Pixel 5, включително двойни 8 мегапикселови селфи сензори за външния и вътрешния дисплей. Очакваше се екранът му да е 7.6 инчов LTPO OLED, произведен от Samsung. Дали компанията все пак ще пусне сгъваемо устройство в близко бъдеще, можем само да гадаем.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !