Dell Concept Luna е лесен за ремонт и рециклиране лаптоп

Offnews Последна промяна на 15 декември 2021 в 12:20 633 0

Concept_Luna_Front_disassembly_view_no_disclaimer

Dell съвместно с Intel създаде нов лаптоп с името Concept Luna, а целта му е постигането на по-лесни ремонт, повторно използване и рециклиране. Според Dell ако идеите бъдат използвано това ще доведе до намаляване на въглеродния отпечатък на лаптопите с до 50% спрямо актуалните модели.

Ключова функционалност на Concept Luna са компонентите му с нов дизайн и нова по-ефикасна подредба. Дънната платка е със 75% по-малка и с 20% по-малко компоненти. Дъното е по-близо до горната повърхност, което позволява постигането на по-голяма охладителна площ.

Основната платка също така е отделена от зареждащият модул за по-добро пасивно охлаждане, което премахва нуждата от вентилатор. Подобрената ефективност води и до ограничаване на енергийната консумация.

https://youtu.be/WCcYsJREtjU

Така ще могат да бъдат използвани по-малки батерии с клетки с дълбок цикъл за по-дълъг цикъл на употреба. Използвани са и по-ниско енергийно-интензивни материали, които се рециклират по-лесно.

Алуминиевата конструкция е създадена с по-ефективни процеси. Dell са намалили десетократно и броя на използваните винтове. За достигане до основните вътрешни компоненти се преминава през едва четири такива.

Времето за ремонт се съкращава с около час и половина. Лесна за ремонт и повторно използване е подложката за длани. Concept Luna разбира се не е първият зелен лаптоп, но Dell има сериозни традиции при лаптопите и може да го реализира успешно.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !