Байдън с мерки срещу 3D отпечатаните огнестрелни оръжия

Offnews Последна промяна на 12 април 2022 в 10:55 377 0

gun

Администрацията на Байдън предприема нови мерки за ограничаване разпространението на т.нар. призрачни оръжия, отпечатани с 3D принтер. Министерството на правосъдието на САЩ издаде изискване към федерално лицензираните търговци и оръжейници да сериализират всяко немаркирано огнестрелно оръжие, преди да го продадат на клиент. Така вече става невъзможно човек да отпечата пистолет у дома и да го продадете в магазин.

Правилото включва и няколко други ограничения, които не са насочени към 3D отпечатаните оръжия. Сред тях са: забраната на несериализирани комплекти за стрелба, които вече се третират като огнестрелни оръжия; третирането на оръжията с разделени приемници като предмет на регулации и др.

Това е поредният опит за регулиране на 3D принтираните оръжия в САЩ. Този проблем излезе на дневен ред след като дело за 3D отпечатания пистолет на Defense Distributed премина през няколко съдилища в страната, включително и през Върховния съд.

Новото правило няма да попречи на физически лица или оператори на черния пазар да произвеждат и търгуват с 3D отпечатани оръжия. То обаче може да обезкуражи лицензираните търговци да пуснат тези оръжия в магазините си.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !